Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Rimac:

'Ovo liči na vladanje državom iz šatora. Nije ovo Libija, a predsjednica nije Gadafi'

rimac
Foto: HRT Screenshot
1/2
24.02.2015.
u 08:00

Miro Kovač kazao je kako Milanović nema hrabrosti odbiti zajedničku sjednicu Vlade

O zaoštravanju odnosa između Pantovčaka i Banskih dvora i prepucavanju pismima premijera Milanovića i predsjednice Grabar Kitarović u emisiji "U mreži prvog" Hrvatskog radija govorili su SDP-ovac Peđa Grbin, profesor Ivan Rimac i Miro Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a.

 – S obje strane ima naznaka da se ne žele držati zakonskih odredbi i ustavnih ovlasti i tu nastaje paljba različitih priopćenja – kazao je Rimac.

Miro Kovač kazao je kako Milanović nema hrabrosti odbiti zajedničku sjednicu Vlade.

 – Predsjednica nije pozvala na ostavku, nego iznijela prijedlog – kazao je Kovač.

Predsjedničke ovlasti

Peđa Grbin kazao je kako Vlada poziva predsjednicu da dođe na bilo koju sjednicu Vlade i prezentira svoj gospodarski program koji je iznosila u kampanji iako to nisu njezine ovlasti.

 – Predsjednica je valjda mislila da će njezin poziv naići na aplauz, ali zaboravila je da više nismo u polupredsjedničkom sustavu i da više nema ovlasti tražiti ostavku.

Na pitanje zašto HDZ nikad nije inicirao raspravu o povjerenju Vladi, već zazivaju prijevremene izbore, Kovač je kazao kako većina zastupnika u Saboru podržava Vladu.

 – Od svih mogućih opcija, realne bi bile samo one da Sabor sam sebe raspusti ili da premijer podnese ostavku i prisili predsjednicu da imenuje novog mandatara – kazao je Kovač.

Podnošenje računa

Profesor Rimac istaknuo je kako Vlada ne podnosi račun predsjedniku države, već Saboru.

 – Nažalost u našem Saboru postoji samo rat dizanja ruku, a ne kulturna rasprava. Ne mogu podržati ideju HDZ-a da se predsjednici podnose svi računi. Ovo sve skupa liči na šator u Savskoj i vladanje državom iz šatora. Ovo nije Libija, a predsjednica nije Gadafi – kazao je Rimac.

Grbin je rekao kako predsjednica zastupa samo one koji su glasali za nju.

 – Kad je izvukla stol Franje Tuđmana, valjda je pomislila da je dobila i njegove ovlasti – kazao je Grbin.

Na kraju emisije Rimac je kazao kako će u cijeloj situaciji građani izgubiti povjerenje u političare i politički sustav.

>> Igrokaza nam je dosta. Razgovarajte kao odrasli ljudi!

>> 'Ma to je netko hakirao Ured predsjednice'

>> Novo pismo predsjednice premijeru: Objasnila zašto predlaže sjednicu Vlade!

Komentara 434

BO
Bogodol
07:56 24.02.2015.

Slušao sam komentar Rimca na tzv. Hrvatskom radiju, ovo je užas, mislim da je komentar ispod svakog nivoa, ali meni je dosta Rimca, ništa se ne može desiti da neki Rimci, Puhovski, Šalaji stalno komentiraju i narodu ispiru mozak. Rimca mi je dosta jer od silnog slušanja znam sve njegove stavove unaprijed i bio bi red da malo "sjaše" i da nas oslobodite od njegovih frustracija i bljuvotina jer se sve više gubi kad vidi da će komunisti izgubiti na svim poljima, dajte malo drugih komentatora koji su realni i normalni...

DU
Deleted user
08:11 24.02.2015.

Milanović je taj koji se pronasa kao Gadafi: arrogantan, nepristojan,nepristupan, a da o bahatosti ne govorimo. Vrijeme je da se nesto u drzavi promjeni

DU
Deleted user
08:23 24.02.2015.

Ne nasjedajte, ljudi. Tzv. premijer jednostavno se boji Predsjednice jer ona od njega čvrsto zahtijeva da se Vlada konačno pozabavi stvarnim i životno bitnim problemima. No, naš Zoki i likovi oko njega nisu sposoban ni za što drugo osim za puštanje ideoloških magli i izazivanje podjela u društvu i zato im je sad i te kako nelagodno. Da nije tako, ne bi Zoki jučer izgubio glavu i u već u čuvenom pismu od Predsjednice zatražio da umjesto njega i njegove ekipe ona predlaže rješenje problema, premda je po Ustavu to dužnost Vlade RH. Naš Zoki jednostavno je skužio da je vrag odnio šalu i da se više ne može ponašati kao u Josipovićevo vrijeme pa sad izmišlja bijesne gliste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije