Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor ministra branitelja

Grbin kritizira Karamarka zbog Brkića: 'Da nije protuustavno i skandalozno, bilo bi smiješno'

Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.02.2016.
u 22:13

"Teza je jasna: Orešković je lutka, Karamarko lutkar, a Petrov statist", napisao je Grbin na Facebooku.

– Da nije protuustavno i skandalozno, bilo bi smiješno – napisao je na svom Facebook profilu saborski zastupnik SDP-a komentirajući izjavu prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, koji je kazao da je on "isključivi krivac što tri tjedna nije predložen ministar branitelja", uz obrazloženje da je "imao puno razgovora, kontakata i konzultacija". 

Karamarko je danas kazao da su za novog ministra branitelja predložili glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića.  "Već neko vrijeme ponavljam tezu da je Orešković samo lutka na koncu, marioneta, koja je tu da prikrije činjenicu da je Karamarko taj koji stvarno povlači konce u Vladi. Tu i tamo pokušaju to prikriti pa Orešković odugovlači s potpisivanjem razrješenja Lozančića ili Petrov komplicira oko nekog imenovanja, ali teza je jasna: Orešković je lutka, Karamarko lutkar, a Petrov statist", napisao je Grbin na Facebooku.

Predsjednik Vlade predlaže ministre

SDP-ovac smatra da je protuustavna i skandalozna ova Karamarkova izjava danas iz Varaždina: "Ja sam isključivi krivac što toliko nemamo ministra branitelja jer sam imao puno razgovora, ali to smo sada prelomili. Službeni kandidat za ministra branitelja bit će Milijan Brkić".  Grbin objašnjava da po Ustavu "članove Vlade predlaže osoba kojoj je predsjednik Republike povjerio mandat za sastav Vlade" i "ako se izglasa nepovjerenje pojedinom članu Vlade, predsjednik Vlade može umjesto njega predložiti drugoga člana Hrvatskom saboru da mu izglasa povjerenje". 

"Dakle, predsjednik Vlade predlaže ministre, dakle predsjednik Vlade razgovara s kandidatima za ministre, dakle predsjednik Vlade obavještava javnost koga je izabrao za ministra. Uvijek, ali ne i onda kada je Karamarko u pitanju. Uvijek, ali ne i u Karamarkovoj Vladi. Jer tu se zna tko je gazda i tko vuče konce, tko odlučuje, a tko putuje svijetom, rukuje se i smješka", zaključuje Grbin u svom statusu.

Sličnu kritiku vlasti uputila je preko Twittera i bivša premijerka Jadranka Kosor. "I tako, kad se vrati iz inozemstva premijer će saznati da su mu odabrali ministra. Neće mu reći da je to zapravo bio i jest njegov posao", napisala je Jadranka Kosor. 

 

Već neko vrijeme ponavljam tezu da je Orešković samo lutka na koncu, marioneta, koja je tu da prikrije činjenicu da je...

Posted by Peđa Grbin on 22. veljače 2016

>>Karamarko: Predlažemo Milijana Brkića za ministra branitelja. Most: Podržat ćemo imenovanje

>>Predrag Matić komentirao izbor Milijana Brkića za ministra branitelja

Komentara 182

DU
Deleted user
22:11 22.02.2016.

Pobogu VL, do kada ćete nas još futrati izjavama ovog odurnog bivšeg...? Koga taj još zanima?

US
USA
22:22 22.02.2016.

Ove debilane vise nije ni potrebno komentirati ali svaki dan treba svima pricati da je vecernji nadmasio jutarnji. jutarnji jednostavno nije vise prva partijsko jugoslavenska novina. divovskim koracima vecernji je zasjeo na to mjesto i vise ga nitko od tamo nece pomaknuti.

BE
beitsche
22:17 22.02.2016.

Da je grbin sa ekipom radio upola od onog sto trazi od aktuelne vlasti I dalje bi zoki bio premijer. .zato grbi suti .I nemoj bit dosadan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije