Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peđa Grbin

'Crnojine prijetnje registrima bile su mačji kašalj za ono što nam sprema Hasanbegović'

Hasanbegović
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/3
01.02.2016.
u 13:18

Grbin smatra da su vladajući ovim postupkom pokazali na koji način misle upravljati Hrvatskom i kako im do Sabora i hrvatske javnosti nije nimalo stalo.

Nakon što zbog nedostatka kvoruma nije održana sjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, na kojoj se ministar kukture Zlatko Hasanbegović trebao očitovati o razlozima ukidanja Stručnog povjerenstva za neprofitne medije, oglasio se SDP-ovac Peđa Grbin na svom Facebook profilu.

- Danas se u Hrvatskom saboru dogodilo nešto vrlo zanimljivo: nadležno radno tijelo Hrvatskog sabora, Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu, trebalo je raspravljati o radu ministra Hasanbegovića, konkretno, o njegovoj odluci o raspuštanju Stručnog povjerenstva za neprofitne medije, koju je odluku ministar bez javne rasprave, konzultacija, najave ili ičega drugoga, donio prije pet dana. Međutim, sjednica se nije održala, a nije se održala zato što na nju nisu došli članovi Odbora, zastupnici HDZ-a, Mosta i još nekih stranaka koje čine vladajuću većinu. Iako je sjednicu sazvala predsjednica Odbora koja također dolazi iz te većine - napisao je Grbin.

Grbin smatra da su vladajući tako pokazali na koji način misle upravljati Hrvatskom i kako im do Sabora i hrvatske javnosti nije nimalo stalo.

- A koliko je novu vlast briga za javnost, proklamiranu transparentnost u odlučivanju, slobodu govora i medija, najbolje se vidi iz objašnjenja ministra Hasanbegovića zbog čega je ukinuo Stručno povjerenstvo: "Dakle, ovdje se ne radi o nezadovoljstvu sastavom i članovima vijeća, već isključivo o činjenici da to Povjerenstvo više nema svoju svrhu i neće biti potrebe za stručnim povjerenstvom.".

Nakon obrazloženja, upitan o tome tko će sada donositi odluku o financiranju neprofitnih medija, odnosno, hoće li ih se uopće financirati, dodao je: "Ako nema potrebe za stručnim povjerenstvom, onda zaključite sami.....".

Je li ovome išta potrebno dodati? Osim da mi se čini da su Crnojine prijetnje registrima bile mačji kašalj za ono što nam sprema Hasanbegović...' - napisao je Grbin.

>> Ako nema potrebe za stručnim povjerenstvom, onda zaključite sami

>> 'Protiv mene je dokoličarski kulturni agitprop i ‘pokretni prijeki sud’, zasad bez egzekucije'

Komentara 54

DU
Deleted user
13:31 01.02.2016.

Valjda Grbin pod javnost i Sabor misli samo na članove partije. No to je i konacano priznanje "antifašista" što misle o Hrvatima.

ST
StjepanDržislav
13:40 01.02.2016.

Oj drugovi jel vam žao:))) Drugovi nema više regiona i jugoslavije, nije ova zemlja ratovala da bi i dalje imali zajednički kulturni prostor. A ono što vas najviše boli je da nema više vrnjačkih banja i dubrovačkih leta na račun fonda, a nadajmo se da će i brijune privesti svrsi:)

DM
dr_max
13:43 01.02.2016.

Pedja leđa su ti smeđa od straha!! Kmeri, dosta je bilo, šansu ste imali i debelo popušili. Pustite sada da drugi probaju, vi kradoh ste dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije