Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija na SDP

Pavliček o socijalnim davanjima u Vukovaru: obuhvaćeno oko 10 000 Vukovaraca

marijan pavliček dogradonačelnik vukovar
Branimir Bradarić
04.08.2015.
u 14:12

Ove optužbe su zapravo samo način pokušaja jeftinom prikupljanja političkih bodova, rekao je Pavliček.

– Grad Vukovar trenutno provodi 25 različitih socijalnih mjera za koje se godišnje, iz gradskoga proračuna, izdvaja oko 15 milijuna, odnosno, 10 posto sredstava ukupnog godišnjeg proračuna, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček reagirajući na jučerašnje priopćenje iz SDP-a gdje je gradska vlast prozvana za socijalnu neosjetljivost jer se Vukovar nije uključio u u program otpisa duga i pomoći socijalno najugroženijih građana koji provodi Vlada RH.

Podsjetio je na niz mjera poput izdvajanja za boravak djece u vrtićima, besplatne prijevoze učenika, nabavke knjiga za osnovce, pučku kuhinju, prehrana osnovnoškolske djece, povećanje rodiljne naknade, božicnice i uskrsnice za socijalno najugroženije… Najavio je i kako će gradska tvrtka Tehnostan dijelu socijalno najugroženijih obitelji oprostiti dugovanja na ime grijanja u iznosu od 124 tisuće kuna.

– S obzirom na sve mjere koje se provode kao i sredstva koja izdvajamo tijekom godine za razna socijalna davanja nije bilo prostora da se grad priključi programu Vlade RH, istakao je Pavliček dodajući i kako je kroz razne socijalne mjere obuhvaćeno oko deset tisuća Vukovaraca.  Govoreći o razlozima ne sudjelovanja u programu Vlade RH, kojim bi se dijelu socijalno najugroženijih građana otpisali dugovi, Pavliček je rekao i kako se taj program provodi uglavnom u gradovima gdje su na vlasti stranke iz Kukuriku koalicije.

– Žalosno je što stranka koja u svom nazivu ima riječ socijalno je sve samo ne socijalna, a da su stranke trenutno na vlasti u Vukovaru, HDZ i Hrvatska konzervativna stranka,  itekako socijalno osvještenije od svojih prethodnika. Ove optužbe su zapravo samo način pokušaja jeftinom prikupljanja političkih bodova, rekao je Pavliček

>> Vukovarski SDP proziva gradsku vlast: Briga za najugroženije je obično lupanje prazne slame

Komentara 5

Avatar mirica19
mirica19
14:27 04.08.2015.

Ako igdje treba uputiti sredstva za socijalne mjere, onda je to svakako Vukovar!

SI
Sittingbull
21:28 04.08.2015.

Sve to i puno više bilo je za vrijeme bivše gradske vlasti. Više se radilo i bila su veća socijalna davanja. Zašto ste ukinuli stipendije vukovarskim studentima koji studiraju izvan granica Hrvatske (najviše Orašje, Mostar i Novi Sad).

SI
Sittingbull
21:31 04.08.2015.

E moj Pavliček. Kuma sa višom školskom spremom postavio si za direktora gradske tvrtke Komunalac. Zar u Vukovaru nema fakultetski obrazovanih ljudi sa visokom stručnom spremom koji zaslužuju to mjesto. To je vaš rad i vaša politika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije