Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica Sabora 8. 9.

Večernji doznaje: Parlamentarni izbori održat će se najkasnije 15. studenoga

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
01.09.2015.
u 12:19

Naš izvor kaže da će se Sabor raspustiti prije 22. rujna

Izvanredna sjednica Sabora počinje u utorak 8. rujna – dakle tjedan dana prije nego što je trebala početi redovna, doznaje Večernji iz pouzdanih izvora.

Naš izvor kaže da su se tako dogovorili u vladajućoj koaliciji, kao i da će se Sabor raspustiti prije 22. rujna. Te odluke imaju vrlo važnu konzekvenciju – parlamentarni izbori održat će se najkasnije 15. studenoga! Naime, izbori moraju biti raspisani najranije 30, a najkasnije 60 dana od dana raspuštanja Sabora. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, dakle, izbore može raspisati 25. listopada, 1. studenoga, 8. studenoga ili najkasnije 15. studenoga.

Doznajemo da će predsjednik Sabora Josip Leko danas sazvati izvanredno zasjedanje Sabora za idući utorak. Također, doznajemo da je prijedlog za izvanredno zasjedanje Sabora došao iz Vlade. Naime, Sabor može zasjedati izvanredno na zahtjev predsjednika Republike, Vlade ili većine svih zastupnika u Saboru.

>> Predsjednica ne može raspisati izbore prije raspuštanja Sabora

>> 'Šeks ili nije pročitao izvješće Ustavnog suda ili ustavne suce smatra neznalicama'

>> HDZ: Polemike o 6. prosinca dokazuju da je naša inicijativa bila dobra

Komentara 181

Avatar zabadalo5
zabadalo5
12:22 01.09.2015.

Čim prije to bolje za sve nas!

Avatar zabadalo5
zabadalo5
12:23 01.09.2015.

Ljudima je dosta Vlade koja nije napravila ništa! Svaki dan s ovakvom Vladom na čelu dan je manje za razvoj i boljitak Lijepe Naše!

QW
Qwert2607
12:23 01.09.2015.

Zoki putuje uskoro!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije