Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izigravanje zakona

Paradna ostavka budućeg savjetnika

Zdravko Mamić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/10
10.02.2016.
u 10:33

Kada je dao ostavku, Zdravku Mamiću prestala je vrijediti sudska mjera opreza

– Već sam dva puta bio u zatvoru, a protiv mene se samo vodi istraga. Ne postoje nikakvi dokazi, već samo osnov sumnje. No, ako je takav zakon za sve, neka bude i za mene – kazao je Zdravko Mamić jučer urbi et orbi potvrdivši još jednom svima onima koji su u to možda sumnjali kako Mamić smatra da je zakon tu da se na njega primjenjuje samo ako mora.

Jer on je, po osobnom uvjerenju, spasitelj Dinama, a sumnje koje mu USKOK stavlja na teret po Mamiću su politički progon kojem su, kako je kazao, izvrgnuti on i njegova obitelj. I to još od 2009. i izjave Ive Josipovića kako je “hrvatski nogomet jedna mala mafija.”

– Josipović je pokazao nit koja će se slijediti i 2011., a sve je to nevjerojatno korištenje institucija za uništenje Mamića – pojadao se Mamić novinarima držeći govor u maniri Fidela Castra, nakon kojeg je novinarima bilo zabranjeno išta pitati.

Novinari tako Mamića nisu mogli pitati je li njegova paradna ostavka na funkciju izvršnog predsjednika Dinama samo način da Mamić elegantno zaobiđe sudsku zabranu obnašanja poslova u Dinamu pa da ubuduće umjesto kao izvršni dopredsjednik o Dinamu odlučuje kao posebni savjetnik!? Jer davanjem ostavke Mamiću prestaje vrijediti izrečena mu mjera opreza, a ne treba sumnjati da će njegovi odvjetnici sada i od suda zatražiti da mu je ukine. Da su novinari Mamića i njegove odvjetnike mogli išta pitati, možda bi ih priupitali zašto smatraju da se Mamića politički progoni ako Porezna uprava istražuje porijeklo milijuna kuna, koje su, po Mamićevu priznanju, njegovi prijatelji za njega skupili u svega nekoliko sati? U cijeloj priči zanimljivi su i Mamićevi odvjetnici koji su se umjesto u sudnici s USKOK-om obračunali na tiskovnoj konferenciji, prozivajući USKOK za navodne nezakonitosti i pritisak na svjedoke, što su teško provjerljive izjave u nejavnoj istrazi. Uostalom, to što je Mamić pod istragom ne znači da će biti i optužen, jer će to ovisiti o kvaliteti dokaza prikupljenih u istrazi. Stoga se sve viđeno u Mamićevu urbi et orbi prije može shvatiti kao pritisak na javnost i pravosuđe, a manje kao borba za pravdu.

>> Odbacujemo optužbe Mamićevih odvjetnika, sve smo radili po zakonu!

>> Zdravko Mamić više nije izvršni predsjednik Dinama! 'Ovo sliči slučaju Sanader'

Komentara 44

ZG
zg223
10:57 10.02.2016.

eto boysi navalite na tekme.maminjo bu i dalje u lozi..hahaha

Avatar Mamlazac
Mamlazac
11:10 10.02.2016.

Mostov ministar pravosudja nastavlja ostojinu politiku! Ne boj se Maminjo, nece ni on dugo.

Avatar @proma-trač
@proma-trač
10:55 10.02.2016.

Mamić je nevin dok se ne dokaže suprotno. Sve ostalo je čista zavist i zlonamjernost !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije