Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrstili mačeve

Papučki vitezovi u Brodu oživjeli tajanstveni srednji vijek

mačevanje
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/8
25.08.2016.
u 19:58

Jankovac je jedan od najljepših dijelova UNESCO-vog parka prirode Papuk, u koji će 3. i 4. rujna u sklopu velikog turističkog spektakla stići vitezovi

Uoči nadolazećeg srednjovjekovnog viteškog turnira u park šumi Jankovac u Virovitičko-podravskoj županiji, u Slavonskom je Brodu održan povijesni prikaz srednjovjekovnog mačevanja. Organizirala ga je Turistička zajednica općine Čačinci u suradnji s Redom vitezova Ružice grada Orahovice.

Jankovac je jedan od najljepših dijelova UNESCO-vog parka prirode Papuk, u koji će 3. i 4. rujna u sklopu velikog turističkog spektakla stići vitezovi, a svi posjetitelji moći će uživati u sajmu starih obrta, brojnim radionicama, streličarskom turniru, borbi mačevima, dnevnoj opsadi utvrde Klak, kao i u noćnoj opsadi utvrde uz gađanje vatrenim strijelama i kuglama. Djelić papučke čarolije i tajanstvenoga srednjeg vijeka mogli su vidjeti i Brođani u prigodnom promotivnom predstavljanju povijesnog mačevanja.

>> Sanja o kovačnici u kojoj bi radio oklope i viteške košulje

>> Novi reality show: Po pravilima srednjeg vijeka žele živjeti visokoobrazovani Hrvati iz urbanih sredina

Komentara 3

Avatar krcedolac
krcedolac
07:52 26.08.2016.

Indijanci u rezervatu daju predstave za turiste....

Avatar nekakav
nekakav
07:21 26.08.2016.

da je srednji vijek valjao, i dalje bi u njemu živjeli. ako već oživljavate vitezove (kojih u hrvatskoj nikad nije ni bilo), dajte onda prestanite po crkvi pljuvati, pa počnite sa igrokazima mučenja, inkvizicijskih sprava, spaljivanja vještica. barem ih u u hrvatskoj ima! ajd, znamo da je to jedan od finijih načina mužnje javnog novca, treba tu opremu izraditi, platiti, plaćati izlete, troškove.... i to je jedini razlog opće pomame za starim odorama, koje inače sa našom poviješću nemaju ama baš ništa zajedničkog. ako već žele biti autentični, onda neka budu mađarski husari, hrvatskih nikad nije ni bilo. po ovome možete shvatiti da je cijela naša povijest jedna farsa, uljepšavana do bola. sad su nam i habsburgovci vjekovni prijatelji. ajd čitajte malo radića, i ostale pisce onog vremena. pa se malo začudite izrazima, o čemu to oni pišu, kad mi 'znamo' da su austrijanci srednje europski civilizirani i kulturni narod, narod bogate povijesti....

NE
netkovic123
08:05 26.08.2016.

vise se i ne zna koliko i kakvih sve igara po hrvatskoj nema, jaslice na svakom uglu... vec otrcano, mogu li one drvene rode i tanjurinatrag iz spavacih soba?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije