Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Henryk Hoser na misi

Papin izaslanik: ispovijedi su najveće čudo Međugorja

Međugorje Hoser
Foto: Darko Pavičić
02.04.2017.
u 13:09

Papin izaslanik pozvao je vjernike i hodočasnike iz Međugorja da pronose mir cijelim svijetom

Posebni izaslanik pape Franje za Međugorje, poljski nadbiskup Henryk Hoser na misi u subotu navečer u Međugorju, gdje su zabilježena navodna ukazanja Gospe, poručio je da su "najveće čudo Međugorja ispovijedi".

"Najveće čudo Međugorja su ispovijedi. Sakrament praštanja i milosrđa. To je sakrament uskrsnuća", istaknuo je poljski nadbiskup i upozorio na krizu ispovijedi u zemljama zapada.

Poljski nadbiskup imenovan je početkom veljače posebnim papinim izaslanikom za Međugorje sa zadaćom rješavanja pastoralne skrbi za veliki broj hodočasnika koji svake godine dolazi u ovo svjetski poznato mjesto zbog navodnih ukazanja Blažene Djevice Marije koju u Međugorju nazivaju Kraljicom Mira zbog specifičnih poruka koje navodno šalje vidjelicama.

"Mi je zovemo, napose ovdje, Kraljica mira. Ona je posvuda i posvuda je dopušteno nju častiti. Mi joj zahvaljujemo zbog njezine stalne prisutnosti kod svakoga od nas", rekao je Hoser.

Papin izaslanik pozvao je vjernike i hodočasnike iz Međugorja da pronose mir cijelim svijetom.

"Želim vas ohrabriti i potaknuti u svojstvu posebnog papinskog izaslanika da širite cijelim svijetom mir putem obraćenja srca. Dolazi do sukoba u obiteljima, društvima i zemljama i treba nam nebeska intervencija. A nazočnost Blažene Djevice Marije, to je jedna od tih intervencija. To je Božja inicijativa", dodao je.

Gospina navodna ukazanja u Međugorju traju od 1981. godine.

> > Početak priznanja Međugorja? 'Kao papin izaslanik želim vas ohrabriti da širite mir cijelim svijetom'

> > Mons. Henryk Hoser u Međugorju: Želim ovdje osobno ispovijedati

Komentara 2

DI
Diesel
19:16 02.04.2017.

Ispovjedi treba zabraniti. Ako "vjernici" nisu u stanju shavriti da nesvjesno ili naivno, iznose svoje privatne stvari nepoznatim osobama, onda to treba zabraniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije