Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marija Bistrica

Papa poručio hrvatskim redovnicama: Budite ondje gdje su napetosti i razlike

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
14.03.2015.
u 16:34

U ovoj Godini posvećenog života, Rimski biskup poziva da "živimo našu sadašnjost s velikom ljubavlju, pročitao je papinu poruku apostolski nuncij u Hrvatskoj mons. Alessandro D'Errico

Papa Franjo poslao je poseban pozdrav hrvatskim redovnicama i redovnicima, koji su hodočastili u Mariju Bistricu na Nacionalni susret Bogu posvećenih osoba, na kojemu je euharistiji predvodio kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

 

- U ovoj Godini posvećenog života, Rimski biskup poziva da "živimo našu sadašnjost s velikom ljubavlju. Zahvalno sjećanje na prošlost potiče nas, u pomnom osluškivanju onoga što Duh Sveti danas govori Crkvi, na sve savršeniji način ostvarivati temeljne aspekte našega posvećenog života. Živjeti sadašnjost s ljubavlju znači postati 'prekaljeni u zajedništvu' - pročitao je papinu poruku apostolski nuncij u Hrvatskoj mons. Alessandro D'Errico, dodavši kako "zajedništvo među braćom i sestrama Rimskom je prvosvećeniku duboko u srcu, zato poručuje: Budite muškarci i žene zajedništva, odvažite se biti prisutnima ondje gdje postoje razlike i napetosti, budite vidljivi znak prisutnosti Duha Svetoga koji ulijeva u srca veliku ljubav da svi budemo jedno".

 

- Sveti Otac od svega srca želi da ovo slavlje bude prilika za obnovu zanosa i ljubavi za Krista, kako bi sve Bogu posvećene osobe s nadahnućem Duha Svetoga mogle živjeti vlastitu karizmu na Božju slavu i dobro bližnjih - rekao je nuncij.

>>Papa najavio svetu godinu milosrđa

>>Papa Franjo upozorio: Grijeh je zapošljavati na crno

Komentara 16

LA
Lavica7
22:38 14.03.2015.

Ovaj covjek je zasluzio biti Papa. Neka ga dragi Bog Cuva.

BI
binki
18:08 14.03.2015.

uzaludan Vam trud Papa Franjo , naša crkva nema nikakve veze s Vašim naukom ,

DU
Deleted user
18:40 14.03.2015.

"Budite ondje gdje su napetosti i razlike" hmm,,tu oni i jesu, mozda i previse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije