Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Papa odlučio: Vatikan će upravljati Međugorjem

Naslovnica 2.7.
Foto: VL
02.07.2016.
u 00:03

Župa dobiva status svetišta, vatikanski administrator bit će jamstvo da neće biti zastranjenja.

Papa Franjo uskoro će imenovati posebnog administratora (upravitelja) Svete Stolice za Međugorje! Tu neslužbenu informaciju još nije moguće potvrditi, ali pretpostavlja se da bi Vatikan upravljanje Međugorjem trebao preuzeti u sljedećih nekoliko mjeseci.

Što to konkretno znači, nikome nije poznato, sve dok se službeno ne objavi imenovanje vatikanskog administratora, no pretpostavlja se da bi to značilo da će Međugorje dobiti status svetišta kojim će upravljati papin upravitelj, ali da će za župu Međugorje i pastoralne aktivnosti, kao i dosad, biti zaduženi franjevci Hercegovačke franjevačke provincije.

Cijeli tekst pročitajte u političkom magazinu Obzor u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili prelistajte e-izdanje!

U Večernjem pročitajte i ove teme:

>>Intervju - Andrej Plenković: Briselski činovnici neće preuzeti HDZ, vratit ću povjerenje koje su uništili bivši

>>Miro Kovač mogući protukandidat Plenkoviću

>>U 1. izbornoj jedinici protiv Milanovića i Plenkovića borit će se Božo Petrov

>>Ministar Orepić migrantima: Selam alejkum, dobro nam došli u Hrvatsku -
vaš novi dom

>>Kadroviraju kao da Vlada nije pala

Foto: VLm

Komentara 108

TD
tihomir.drljo
23:02 01.07.2016.

neznam odakle tolika mržnja i veselje ako neće priznat a to nije rekao još .Ja ne znam jeli istina ili nije ali ne bi sijao toliku mržnju .Moji ljudi daj malo izbacite mržnju tu iz sebe

KR
kruško1
23:29 01.07.2016.

Isus će odlučiti...upamtite

DU
Deleted user
23:53 01.07.2016.

Najviše mržnje posiju oni koji trče na svako zvono u crkvu i u Međugorju i drugim svetištima su svakom prilikom.Gadi mi se kad čujem žene u grupama kad idu sa mise,posebno ove sa šibenskog Baldekina pa se sprdaju sa tuđe muke i nevolje,rugaju se svemu i svakomu i toliko ružnog izgovore da se čovik misli jesu li one bile na sotonjarskoj misi.Previše zlobe i mržnje među narodom.Ne pomogne tome ni Papa ni sveta voda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije