Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme

Pao s jahte u more kod Drvenika, putnici zaglavili u podmornici u Biogradu

nevrijeme
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/4
22.07.2014.
u 16:30

Na splitskom području, oštećeno je više od 30 jahti i brodova.

Nevrijeme je u Dalmaciji u ponedjeljak prvo stvaralo probleme na zadarskom području, i to u Biogradu. Dramu su proživjeli putnici turističke podmornice oko 22 sata koji su u njoj ostali zaglavljeni. Pozvani su i vatrogasci, ali prije njihovog dolaska, vlasnik je došao i otvorio poklopac. Poplavili su podrumi, trgovina i restoran u Biogradu, Svetom Filipu i Jakovi i Pakoštanima, a jedno vozilo ostalo je zaglavljeno u vodi u podvožnjaku u Biogradu. 

Na splitskom području, oštećeno je više od 30 jahti i brodova. Osobito je ružno bilo u viškom akvatoriju i na Paklenskih otocima. Plovilo Marjan Lučke kapetanije izvuklo je iz mora kod Drvenika člana posade s jedne jahte koji je upao u more. Poziv su dobili u dva sata u noći, a dok su ga izvlačili usliejdili su pozivi s Paklenjaka gdje zabilježeno više nasukavanja, i sudara brodica i jahti. Kada su oko pet sati završili, uslijedili su pozivi s Visa, od zapetljaja jedara do odvezivanja loše vezanih plovila. Oko stotinjak ljudi bilo je na plovilima koji su imali problema, ali nitko nije stradao. Materijalna šteta tek će se zbrajati. 

>> Kiša i tuča pogodile Dalmaciju, vatrogasci izvlačili automobile iz vode

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kafka
18:03 22.07.2014.

U tropskim zemljama u vrijeme sezone svaki dan 2 sata proloma oblaka, ostalo lijepo i sunčano i nema problema - turisti zadopvoljni. I to je dio turističke ponude. . . . . . . . . . . . .. . . . . Osmislimo zanimaciju za turiste i uz takvo privremeno (ne)vrijeme.

AT
Atanazije
18:29 22.07.2014.

Ma svake godine je bar jedanput veliko nevrijeme. Istina je, treba zabaviti turiste, makar i ringišpilima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije