Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova lokacija

Pankretić useljava u zgradu Ministarstva obrane zbog uštede

Božidar Pankretić
Autori: nsš, pmž/VLM
12.05.2010.
u 21:30

– MORH se zbog standarda NATO-a mora iseliti iz središta grada, a naše je ministarstvo jedno od posljednjih koje radi na više lokacija.

Ministarstvo obrane seli se iz kompleksa na Trgu kralja Petra Krešimira IV. u vojarnu Croatia u Novom Zagrebu, a u zdanje u središtu grada seli se Ministarstvo regionalnog razvoja. Iako ne izgleda tako, riječ je o uštedi za proračun od oko 20 milijuna kuna. Ministarstvo Božidara Pankretića od osnivanja je dislocirano na devet lokacija.

– MORH se zbog standarda NATO-a mora iseliti iz središta grada, a naše je ministarstvo jedno od posljednjih koje radi na više lokacija. Usto, u ovo vrijeme krize svaka je ušteda dobrodošla, a u punome mandatu preseljenjem štedimo oko 100 milijuna kuna – kazao je potpredsjednik Vlade Pankretić te dodao kako “ni funkcioniranje ministarstva na devet lokacija nije onakvo kakvo treba biti”.

Jasno, Ministarstvo se neće useliti u svih više od 30.000 četvornih metara prostora MORH-a, već u dio. Svome dijelu nada se i susjedni Fakultet političkih znanosti (FPZG) koji u zgradi u kojoj se nalazi ne može više djelovati. Ideja da se FPZG useli u zgradu MORH-a nije nova.
– Imali smo obećanje i podršku bivšeg predsjednika Stipe Mesića, pa i bivšeg premijera Ive Sanadera da će se fakultet, kada se MORH preseli u vojarnu Croatia, useliti u njihovu staru zgradu.

No došla je kriza i plan se izmijenio – kaže Vlatko Crvtila, dekan FPZG-a. No nada se da će njegov fakultet dobiti bar dio zgrade na Trgu kralja Krešimira IV. u kojem bi održavao nastavu za poslijediplomce.

Komentara 18

VO
VolimZagreb
23:15 12.05.2010.

Dakle za bolju štednju predlažem kompletnu seobu vlade i svih ministarstva...van Hrvatske!

DU
Deleted user
23:22 12.05.2010.

Pankretić je iz Ministarstva za istraživanje ruda i gubljenje vremena?

MM
Mladen Miletić
23:08 12.05.2010.

Pankretiču stara štedišo jedna bjedna ! Tko če od sretnika dobiti tu jaku uštedu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije