Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Panenić o zahtjevima Moody'sa

'Želimo biti brzi i fleksibilni i prenijeti odlučno naše stajalište da će promjene biti provedene'

Tomislav Panenić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
11.02.2016.
u 19:32

Dodao je kako treba "prestati samo pričati priče" i stajati iza toga što se govori, a to će, kako je rekao, predstavnici Moody'sa moći provjeriti sredinom godine, za kada su najavili ponovni dolazak u Hrvatsku.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić izjavio je kako će u razgovoru s predstavnicima rejting agencije Moody's prenijeti odlučno Vladino stajalište za provedbu reformi. 

– Želimo biti brzi i fleksibilni i prenijeti odlučno naše stajalište da će promjene koje oni traže biti provedene – rekao je Panenić koji se u četvrtak kasno poslijepodne sastaje i s predstavnicima agencije Moody's. 

Dodao je kako treba "prestati samo pričati priče" i stajati iza toga što se govori, a to će, kako je rekao, predstavnici Moody'sa moći provjeriti sredinom godine, za kada su najavili ponovni dolazak u Hrvatsku.

Rejting agencije Fitch nedavno je potvrdila hrvatski '''BB'' rejting u stranoj valuti, uz negativne izglede. Rejting kod Fitcha je dva stupnja ispod investicijske razine, isti rejting, kao i negativne izglede, za Hrvatsku ima i agencija Standard & Poor's, dok Moody's drži hrvatski rejting jedan stupanj ispod investicijske razine, na ''Ba1'', također s negativnim izgledima.

 Panenić je, odgovarajući nakon sudjelovanja na susretu Kluba izvoznika tjednika Lider na novinarske upite je li zadovoljan odabirom svojih pomoćnika, rekao je da jest, jer iza toga odabira sam stoji.
 – Imenovao sam ljude u ključne uprave – energetiku, industriju i trgovinu. Popunio sam ono što je najbitnije i krećemo s radom – rekao je. Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade pomoćnicima ministra gospodarstva imenovani su Zdeslav Matić, Željko Pravdić i Ivan Sertić.

>>Panenić: Donio sam odluku da se taj stiropor pokloni. Ali to ne znači da je to krađa

>>Panenić: Mogu prvi put javno reći da me netko pitao – ja nisam ukrao stiropor

Komentara 7

BA
barbaizamerike
19:57 11.02.2016.

Moodys ce ovaj put imati fokus na gruntovne I katastarske knjige jer je to jako vazno za strane ulagace jer se mnogi zale u vezi toga a medu njima sam i ja. zato molim vladu da to prvo sredi

Avatar comparator
comparator
20:21 11.02.2016.

Teško bilo što možemo obečati dok teroristi koji za sedam kuna ljetuju na Brijunima i koriste vojsku i prijevoz vojnim brodovima na te otoke i avijone za posjet ljubavnicama destruiraju bilo kakve promjene .

Avatar hdz1848
hdz1848
19:56 11.02.2016.

HDZ nikad nije bio brz i efikasan. Zato smo danas najsiromašnije zemlja istočnog bloka. 12 godina smo pregovarali s Briselom. Najviše općina imamo. Zaposlenih s kupljenim diplomama. Nešto je to Milanović čistio. Ali sada i to završava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije