Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija diljem hrvatske

Palili svijeće pred bankama zbog švicarskog franka

Erste banka paljenje svijeća udruga franak
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/16
31.01.2015.
u 20:35

Sljedećih osam vikenda palit će se svijeće ispred osam banaka koje su tužili u kolektivnom procesu

Udruga Franak započela je akciju paljenja svijeća ispred banaka diljem Hrvatske te poziva članove, dužnike i sve građane da svaki vikend zapale svijeću za sve žrtve kredita kod banaka na određeni dan. Svaki sljedeći vikend svijeće će se paliti kod druge banke.

Sljedećih osam vikenda palit će se svijeće ispred osam banaka koje su tužili u kolektivnom procesu. Akcija je započeta ispred Erste banke u gradovima diljem Hrvatske. U Bjelovaru su se svijeće postavile na korzu, a u Zagrebu ispred poslovnog centra u ulici Ivana Lučića. Cilj akcija je kontinuirano podsjećanje izvršne vlasti, HNB-a i banaka da u Udruzi Franak neće odustati od zahtjeva. Nakon svih osam banaka, deveti vikend, 28. ožujka, bit će organizirano paljenje svijeća ispred Hrvatske narodne banke.

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

>> Udruga Franak ministru Lalovcu: Protiv smo rješenja koja idu na teret poreznih obveznika

Komentara 25

ST
Stolic
21:07 31.01.2015.

Palim svijeću za sve prevarene hrvate,poljake,Mađari i sve ostale narode, koji su prevareni od Švicarac.

DE
Dex
20:58 31.01.2015.

prijatelj me nagovarao da poput njega uzmem kredit u francima umjesto eurima i pričao je kako samo ******* uzimaju kredite u eurima ... ja sam svoj otplatio prije tri godine a on još i danas kuka kako nema odakle vratiti i kako su ga svi prevarili .... a njegova bankarica ga je uzaludno odgovarala od franka pričajkući mu kako franak može samo rasti a on ju je otpilio kako on bolje zna od nje koja radi u banci koji je bolji kredit .......... sad mu je i ona kriva a najnovija mu je priča kako će njemu i ostalim kr***** koji su se smijali ostalima otplatiti kredite ....... e neće gospodo jer ste se sami uvaljali u izmet pa se sami i vadite ..... tko je sad *****? (em va sa ****** kad niti ****** nemožeš nazvati *************)

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
20:47 31.01.2015.

Podržavam demokratsko izražavanje prosvjeda. Neka banke razmisle kome će sutra davati kredite nakon svega u posljednjih 15 godina nove pravednosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije