Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mimohod razdora

Zbog parade novi rat Glogoškog i Matića

Predrag Matić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/2
23.07.2015.
u 15:59

Matić: Je li moguće da vas još uvijek zanima 150 članova udruge Glogoškog? Glogoški: Laže! U udruzi nas ima 293 živa, a 47 je umrlo u međuvremenu

Nakon nekoliko tjedana zatišja danas je ponovno buknuo sukob između lidera prosvjeda u Savskoj 66 Đure Glogoškog i ministra branitelja Predraga Matića. Za novi “fajt” bilo je dovoljno samo jedno pitanje, jedan odgovor i jedna reakcija.

Što kažete na najavu hrvatskih ratnih vojnih invalida da oni neće sudjelovati na vojnom mimohodu u Zagrebu, pitali su novinari danas ministra Matića.

– Vjerojatno mislite na izjavu Đure Glogoškog. Pa nije Glogoški 60 tisuća hrvatskih vojnih invalida. Đuro Glogoški je slobodan građanin ove zemlje koji može biti na mimohodu u Zagrebu, može biti u Kninu, može otići na godišnji odmor, može otići kući. On je slobodan građanin, a za to smo se i borili. Pa je li moguće da vas i nakon 9 mjeseci još uvijek zanima 150 članova udruge Đure Glogoškog i nekoliko stotina članova udruge Josipa Klemma? Pa mi imamo pola milijuna branitelja, 350 tisuća pravih i 150 tisuća onih drugih. Branitelji će biti i na mimohodu u Zagrebu i u Kninu – rekao je ministar Predrag Matić.

Nedugo potom nazvao nas je Đuro Glogoški i poručio kako ministar Matić “opet laže i obmanjuje hrvatsku javnost”.

– U našoj udruzi 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida ima nas 293 živa, a 47 naših suboraca u međuvremenu je umrlo. S obzirom na reakcije Predraga Matića, ozbiljno sam zabrinut za njegovo zdravlje – rekao nam je Đuro Glogoški.

Na izjavu ministra branitelja koju očito smatraju podcjenjivačkim prema braniteljima reagirao je i dopredsjednik HVIDRE Ivan Vukić.

- HVIDRA je još 18.lipnja jednoglasnom odlukom svih županijskih organizacija donijela odluku da nećemo sudjelovati na vojnom mimohodu u Zagrebu zbog odnosa Vlade prema hrvatskim ratnim vojnim invalidima i njihovog odnosa prema Predsjednici Republike. Dakle, odluka je bila jednoglasna, a mi imamo preko 40.000 članova, rekao je Vukić očito smatrajući deplasirane Matićeve tvrdnje o 150 članova Đure Glogoškog i nekoliko stotina članova Josip Klemma.

>> Članovi Udruge HRVI-ja neće sudjelovati u mimohodu u Zagrebu jer je to politička odluka

>> Predsjednica i branitelji kane govoriti u Kninu 
i mimo protokola

Komentara 141

DU
Deleted user
11:06 23.07.2015.

opet se skrece paznja ... na nebitno...zlovenija i rejting kao grcka su bitniji sada!!!

DU
Deleted user
11:09 23.07.2015.

Neka pitanja koje osobno Matić duguje i javnosti i hrv. invalidima: Kako je uspio steći invaliditet 80 % bez fizičke ozljede, dakle nema ožiljka, rtg razvidnog gelera i tome slično - nego igra mali nogomet s tako visokim %, a i sam ga sebi smanji za 10 % (!?) kad ugleda niz službenih vozača pred limuzinama i ured s tajnicom. Drugim riječima, nesposoban za razrednu nastavu (VŠS Pedagoška), valjda mu djeca izazovu flash back i trese se pred njima, ali smiri se učas kad ugleda lister odijela političara uokolo? Gdje je toliko ratovao da ima cijeli niz odlikovanja, više i od ml. i od st. Jastreba i niza vukovarskih junaka? Gdje je stekao čin brig. generala, dakle nešto što ni u kojem slučaju se nije lako dijelilo "terenskim ratnicima"? A da se ne govori o stančugi u ZG koju "ubrao" mimo svih pravilnika o stamb. zbrinjavanju... Pa kad odgovori, e onda ima pravo prijekora prema istinskim invalidima koji su u kolicima i o kojima se drugi moraju brinuti!

DR
drugPlenky
11:13 23.07.2015.

Ajde Matiću dosadio si i bogu i vragu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije