Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahtjev premijeru

Matijašević: Neka se Panenić hitno izjasni je li ili nije dobio otkaz zbog krađe stiropora

Sastanak premijera sa sindikalistima
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/12
05.02.2016.
u 13:15

- Kao čovjek bi volio vjerovati da to nije istina, ali ako je to istina onda ministar nema nužno potreban moralni kredibilitet - rekao je Matijašević.

Iako je bio prvi sastanak novog premijera Tihomira Oreškovića s predstavnicima sindikata sindikalci su pred njega stavili nekoliko zahtjeva od kojih je najbitnije to da žele da se ministarstva, ali i uprave javnih poduzeća i tvrtki u državnom ili djelomično državnom vlasništvu što prije ekipiraju jer je prisutna, kako tvrde sindikalisti, prava paraliza donošenja poslovnih odluka.

Politički najteži zahtjev premijeru je iznio Ozren Matijašević, čelnik Hrvatske udruge radničkih sindikata koji traži da se ministar goopodarstva Tomislav Panenić hitno, javno i argumentirano očituje o tome je li ili nije dobio otkaz zbog krađe u jednoj od firmi u kojoj je prije radio. - Na sastanku s premijerom otvorio sam, po meni spornu situaciju resornog ministra gospodarstva, to je čovjek s kojim bi trebalo najviše surađivati jer većina mojih sindikata dolazi iz tog resora. S obzirom na informacije koje su bile objavljene u tisku, da je na jednom od svojih bivših radnih mjesta dobio otkaz zbog krađe, očekujem odlučanm konkretan i argumentiran demantij toga. Kao čovjek bi volio vjerovati da to nije istina, ali ako je to istina onda ministar nema nužno potreban moralni kredibilitet - rekao je Matijašević.

>> Završio sastanak Oreškovića sa sindikatima: 'Ovo je radikalna promjena nakon 4 godine pustoši'

Komentara 31

KR
krutiii
13:38 05.02.2016.

i to baš taj lopov matijašević koji je maznuo lovu sindikata i NIKOM NIŠ!!!!svašta

KA
kajinx
13:40 05.02.2016.

Mi ili oni! Idemo napadati ministre i smjenjivati jednog po jednog. Je*o ekonomiju i poboljšanje standarda života, ovo nam daje zadovoljsvo.

ST
stefj
13:48 05.02.2016.

Realno Panenić je jako loš kadar, sklon populizmu kao i cijeli Most. Kako novinari nešto napišu, tako mijenjaju mišljenje. Bez stava, znanja i ideja... No, mislim da mu Ribić ima najmanje pravo zamjerati, koliku je taj štetu napravio državi i cijelom društvu. Nikada, niti jednom se nije pobunio za uhljebljivanje, političke kadrove i sl., a cijelo vrijeme samo traži još, još. Nije ga briga što se radi toga dižu porezi, što zadužuje unuke ili što uništava privatni, zapravo cijeli realni sektor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije