Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatvoreni dio sjednice

Ovo su zamjenici i pomoćnici ministara koje je Vlada danas imenovala!

Robert Pauletić
Foto: Luka Klun/Pixsell
1/3
25.02.2016.
u 16:06

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada RH imenovala je nove zamjenike i pomoćnike ministara

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada RH imenovala je Miru Škrgatića zamjenikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, Antu Babića zamjenikom ministrice socijalne politike i mladih, Tomislava Ivića zamjenikom ministra obrane, Lea Preleca zamjenikom ministra gospodarstva, a Marija Turaliju zamjenikom ministra poduzetništva i obrta, priopćila je Vlada.

Zamjenikom ministra zaštite okoliša i prirode Vlada je imenovala Marija Šiljega, zamjenikom ministra znanosti, obrazovanja i sporta Hrvoja Šlezaka, a zamjenikom ministra zdravlja Ivana Bekavca. Baricu Novosel imenovala je zamjenicom ministra pravosuđa, Sonju Bošnjak zamjenicom ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Sandra Nižetića zamjenikom ministra graditeljstva i prostornog uređenja. Daglas Koraca razriješen je dužnosti zamjenika ministra turizma, a novim je zamjenikom imenovan Robert Pauletić.

Vlada je pomoćnikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture imenovala Gorana Šarina

Razriješila je dosadašnjeg pomoćnika ministrice socijalne politike i mladih Hrvoja Sadarića, a pomoćnicom ministrice imenovala Dianu Topčić Rosenberg te Josipa Masnića imenovala pomoćnikom ministrice.

Pomoćnikom ministra kulture Vlada je imenovala Blaža Žilića. Irina Zupan imenovana je pomoćnicom ministra zaštite okoliša i prirode. Pomoćnikom ministra graditeljstva i prostornog uređenja Vlada je imenovala Milana Rezu. Pomoćnicom ministra pravosuđa imenovana je Vedrana Šimundža-Nikolić.

Ivan Glušac i Božica Lapić razriješeni su dužnosti pomoćnika ministra turizma. Novim  pomoćnicama ministra turizma Vlada je imenovala Oliveru Shejbal i Martinu Jantol.

Vlada je ministra financija Zdravka Marića imenovala guvernerom Republike Hrvatske u svjetskim i europskim novčarskim institucijama: Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj, Međunarodnom udruženju za razvoj, Međunarodnoj financijskoj korporaciji, Multilateralnoj agenciji za osiguranje investicija, Europskoj banci za obnovu i razvoj, Inter-američkoj banci za razvoj i Europskoj investicijskoj banci.

Ministar financija Zdravko Marić imenovan je nacionalnim koordinatorom za provedbu projekata financiranih iz sredstava zajmova i darovnica Republici Hrvatskoj iz ostalih inozemnih izvora.

Također, Vlada je  ministra financija Zdravka Marića imenovala dužnosnikom nadležnim za akreditaciju.

Vlada je razriješila dosadašnjeg predsjednika i članove Uprave Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka Borisa Lalovca, Srđana Gjurkovića i Ivu Jelušića i imenovala Zdravka Marića novim predsjednikom Uprave po položaju te članovima koji su po položaju predsjednici Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora te saborskog Odbora za gospodarstvo Gorana Marića i Domagoja Ivana Miloševića.

Zbog isteka mandata razriješeni su dosadašnji članovi Muzejskog vijeća Hrvatskog povijesnog muzeja Stjepan Ćosić, Miroslav Gašparović i Vinko Ivić, a imenovani novi članovi Muzejskoga vijeća Ivo Banac, Vladimir Geiger i Zdenko Radelić.

Vlada je za člana koji će zastupati Vladu Republike Hrvatske u Skupštini Hrvatskih šuma d.o.o. odredila ministra poljoprivrede Davora Romića.

Zbog odlaska na novu dužnost Vlada je razriješila glavnog inspektora obrane general-pukovnika Mirka Šundova, s danom 29. veljače.

Vlada je razriješila dosadašnjeg člana Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Miljenka Fičora i imenovala novu članicu Upravnog vijeća po položaju, kao Nacionalne dužnosnice za ovjeravanje, Ivanu Jakir-Bajo.

Vlada je razriješila dosadašnjeg povjerenika Vlade Republike Hrvatske Marijana Vukovića i imenovala novog povjerenika za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća i općinskog načelnika Općine Kalnik Borisa Sabolića.

>> Izdvojili smo deset najzanimljivijih dosad imenovanih pomoćnika odnosno pomoćnica

Komentara 106

ST
stefj
17:03 25.02.2016.

Ha, ha, ksenofob za pomoćnika ministra turizma. Ma super. Taj mrzi sve koji nisu dalmatinci i ne pričaju ikavicom... Mržnja prema Zagrepčanima i Zagorcima veća mu je od mržnje prema Srbima. Ma krasna osoba, otvorena, ko rođena da privuče hrpu turista sa svih strana svijeta... Ili će taj stajati na granici i birati koji smije kod nas na more?

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
21:40 25.02.2016.

Uh, puno imena, puno posla za sve antidomovinske razarače, dežurne pljuvače, tražitelje mrlja iz prošlosti..... samo naprijed, bezveznjaci - umjesto da vladu puste da radi (za kritike uvihek ima vremena!)

ME
mergud
19:34 25.02.2016.

Ja sam kajkavac ali volim Dalmaciju,Hajduk i dalmatinke ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije