Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi popis

Ovo su poslodavci koji svojim radnicima ne isplaćuju plaće

radnici
Foto: Grgur Žučk/PIXSELL, ilustracija
19.12.2014.
u 00:04

Na najnovijem popisu našlo se ukupno 9.359 pravnih i fizičkih osoba za koje radi 38.638 radnika.

Porezna uprava objavila je novi popis poslodavaca koji svojim radnicima ne isplaćuju plaće.

Na najnovijem popisu našlo se ukupno 9.359 pravnih i fizičkih osoba za koje radi 38.638 radnika. Pravnih osoba koje ne isplaćuju plaće bilo je 7.467, a zapošljavaju 32.901 radnika, dok je fizičkih osoba bilo 1.892 koje nisu isplatile plaće za 5.737 radnika. Porezna na popis stavlja one poslodavce koji su tri mjeseca uzastopno ili tri mjeseca u razdoblju od šest mjeseci  iskazali samo obračun doprinosa bez isplate plaće.  

"Ovim putem pozivamo sve radnike koji ne primaju plaću ili nisu primili zaostale plaće, a čiji poslodavac se ne nalazi na objavljenom popisu da to prijave na besplatni broj telefona 0800 49 49. Na osnovi prijave izvršiti će se dodatni nadzor i analiza podataka te će se formirati posebna lista takvih poslodavaca. Isto tako pozivamo radnike da prijave i sve ostale činjenice za koje smatraju da nisu ispravno iskazane", naglašavaju iz Porezne uprave.

Ispod teksta pogledajte zasebne popise fizičkih i pravnih osoba koje ne isplaćuju plaće svojim radnicima.

 

 

>>Zbog neisplate plaća 24 kaznene prijave

Komentara 3

MA
majusko
01:55 19.12.2014.

Ako malo pogledate listu vecina je poduzeca s jednim ili 2 zaposlena. Za vladu koja to ne razumije radi se o vlasnicima firmi koji jedva sklapaju kraj s krajem dok poplacaju sve namete i place politicarima. Jedini savjet novim poslodavcima. bjeste od toga jer samo cekaju da otvorite pa da krenu s uplatnicama, a kad sve poplacate i nemate sebi za placu jos ste kriminalac

ZO
zoom
08:21 19.12.2014.

do kada će zakoni ove zemlje biti samo mrtvo slovo na papiru..

Avatar emilsalis
emilsalis
05:56 19.12.2014.

Deljenje bez ostatka Matematička operacija kojom fizičko lice Hrvatske nacionalnosti i najčešće muškog roda svoju mesečnu platu svodi na okrugli sto nakon čega po ustajanju sa istog dotičnom ne ostaje ništa.... Svi skačemo, stigla plata donosi je, zna se -zna se - tata. U kuhinju svi smo seli sad će lova da se deli. Odvojismo sumu finu za struju i stanarinu. Bratu neke nove šulje, Sestri mirišljavo ulje. A ni ja ne mog' bez piva nit' baba bez sedativa. Za frizuru mami ipak, i ostade tati šipak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije