Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene u vezama

Ovo su događaji u životu koji mogu dovesti do razvoda

Par
Foto: Thinkstock
1/2
03.05.2016.
u 10:35

Nakon što prođe faza zaljubljenosti i leptirića u trbuhu, dolazi razdoblje u kojem na scenu stupaju kompromisi, razumijevanje, komunikacija...

Veza je živi organizam koji treba održavati i "hraniti" cijelo vrijeme. 

Nakon što prođe faza zaljubljenosti i leptirića u trbuhu, dolazi razdoblje u kojem na scenu stupaju kompromisi, razumijevanje, komunikacija...

Ako to ne naiđe na plodno tlo, vrlo je izvjesno da će problemi u vezi rasti i teško ćete ih nadvladati. 

Ali postoje i određene situacije u životu koje mogu "preusmjeriti struje" i prouzročiti raspad veze. Jedan od takvih primjera je par koji je preživio napad na bostonskom maratonu. Oboje su zadobili ozljede, ali stres, liječenja i sve ono što im je promijenilo živote nakon tog terorističkog napada, postavilo je njihov mladi brak na klimave noge. I one u konačnici nisu izdržale. 

Ovo su situacije koje mogu dovesti do razvoda...

Rođenje djeteta

Nakon vjenčanja, najsretniji dan u životu svakog para donosi promjenu na koju neki nisu spremni. Žrtva i potpuna promjena svakodnevice, umor jednog ili oba roditelja te zapostavljanje partnera lako mogu dovesti do problema u vezi. Posebice ako par nije bio spreman na dolazak najmlađeg člana obitelji. Prema jednom istraživanju objavljenom u časopisu Journal of Family Psychology, 67% parova priznalo je da su nezadovoljni odnosima s partnerom tijekom prve tri godine nakon djetetova rođenja.  

Do problema može dovesti i situacija u kojoj jedan partner želi dijete, a drugi ne. 

Bolest

Bolest jednog od partnera može itekako narušiti odnose jer osim boli i stresa, bolest prouzročuje i pad samopouzdanja. Nerijetko sav "teret" brige i kućanskih poslova padne na jednog partnera. Neki parovi mogu se nositi uspješno s takvim situacijama i iz svega toga izaći još snažniji dok drugi nemaju tu "snagu". Nedavno istraživanje provedeno na Sveučilištu Iowa otkrilo je da su stope razvoda veće za šest posto ako žena oboli od raka, bolesti srca ili pluća, dok stopa razvoda ne raste u slučajevima kada obolijevaju muškarci, pokazali su rezultati.

Gubitak posla

Gubitak posla uvijek je stres, ali ako posao izgubi muškarac, veće su vjerojatnosti da će u takvoj situaciji muškarac ostaviti ženu ili će ona ostaviti njega, pokazalo je istraživanje iz 2011. provedeno na Sveučilištu Ohio. 

>>Radite li ove pogreške koje uništavaju vašu vezu

Ključne riječi

Komentara 4

SA
Samoborac74
11:00 03.05.2016.

"Gubitak posla uvijek je stres, ali ako posao izgubi muškarac, veće su vjerojatnosti da će u takvoj situaciji muškarac ostaviti ženu ili će ona ostaviti njega, pokazalo je istraživanje iz 2011. provedeno na Sveučilištu Ohio" Zato je bolje rentat, dokdok imaš para tamburaš, kad nemaš - nemaš ni brige i uteg oko vrata.

WA
wannabenovinari
12:10 03.05.2016.

Drugim riječima, većina žena nije sposobna ostati s mužem ako više nemaju sredstava za održanje privida doma, obitelji, događanja, jer joj je nepodnošljivo da se prema van nema što pokazati.

Avatar Forte
Forte
13:06 03.05.2016.

Uzivajte u Hrvatskoj dok mozete, u Usa ili Britain zene ostavljaju za cist gust jer Im dosadis

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije