Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADIT ĆE AMBICIJE

Ovo su Bernardićevi ljudi koji će ubuduće činiti jezgru SDP-a

bernardić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/8
01.12.2016.
u 14:15

Zvanu Brumnića, potpredsjednika gradske organizacije i Bernardićeva suradnika, kuloari vide kao poslovnog direktora SDP-a

Uoči subotnje izborne konvencije SDP-a iz stranke stižu poruke da se novi predsjednik Davor Bernardić, unatoč uvjerljivoj pobjedi, u preuzimanju stranke ne namjerava voditi revanšizmom. Malo tko, međutim, vjeruje da će Bernardić radi “mira u kući” zanemariti ambicije dugogodišnjih odanih suradnika i onih koji su mu pomogli da dođe na čelo stranke.

Pouzdan slavonski kadar

Jezgru najbližih Bernardićevih suradnika činit će dvojac Rajko OstojićZlatko Komadina, ideolozi i arhitekti “projekta Bernardić”, koji su gotovo sigurni novi potpredsjednici stranke. Među suradnike koji uživaju puno povjerenje novog predsjednika treba ubrojiti Zvanu Brumnića, potpredsjednika gradske organizacije i Bernardićeva dugogodišnjeg bliskog suradnika. Kuloari ga vide na nekoj od operativnih funkcija u stranci, vjerojatno poslovnog direktora SDP-a. Budući da će Bernardić uskoro odstupiti s mjesta šefa zagrebačke organizacije, neki u SDP-u očekuju da bi Brumnić mogao voditi organizaciju do lokalnih izbora, kao vršitelj dužnosti. Drugi pak na toj poziciji vide Vesnu Nađ, također potpredsjednicu zagrebačkog SDP-a, koja je od početka podupirala Bernardićevu kampanju, a nije isključeno da joj se novi predsjednik oduži i potporom za članicu Predsjedništva.

Novom predsjedniku blizak je i tajnik zagrebačke organizacije Dominik Etlinger, koji je Bernardiću u kampanji “odrađivao teren”, a kako se nije kandidirao za stranačka tijela, nagađa se da bi mogao osvanuti na nekoj od operativnih funkcija. Među onima koji su se od početka svrstali uz Bernardića su i prvi čovjek vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak, koji se kandidirao za Glavni odbor, te vinkovački Damir Rimac, kandidat za Predsjedništvo stranke. Pouzdanim kadrom iz Slavonije smatra se i Biljana Gaća, koju se spominje kao buduću predsjednicu Foruma mladih. Zahvalnost Bernardić duguje i Vinku Grgiću, gradonačelniku Nove Gradiške, jedinog slavonskog grada u kojemu je na vlasti SDP-ovac. Tu je i šef slavonskobrodske organizacije Robert Lujić, koji je u svom gradu Bernardiću osigurao jednak broj glasova kakav je u travnju dobio Zlatko Komadina, a kandidiran je za Predsjedništvo stranke.

Među SDP-ovcima koji su Bernardiću čuvali leđa u Dalmaciji spominje se ime šefa pločanske organizacije Miše Krstičevića, kandidata za Glavni odbor. Kao izglednog člana Predsjedništva spominje se i bivšeg predsjednika Foruma mladih Nenada Livuna. Među onima koji su Bernardiću naknadno izrazili podršku je Domagoj Hajduković. Mladi šef osječko-baranjske organizacije i sam se kandidirao za predsjednika SDP-a, no uoči prvog kruga povukao je kandidaturu i javno podržao Bernardića. Njemu se smiješi ulazak u Predsjedništvo stranke, a navodno mu je obećano i potpredsjedničko mjesto, kao i predsjednici Glavnog odbora SDP-a Romani Jerković. Među one koji su prvo podržali druge kandidate, a Bernardiću pretrčali naknadno u Predsjedništvo bi mogao ući i Davorko Vidović, koji je u prvom krugu bio uz Tonina Piculu, te dvojac iz Hajdukovićeva tima Vedran Babić i Franko Vidović.

Ispadaju Grčić, Ronko, Opačić

Za Predsjedništvo se kandidirao i Ivo Jelušić, zagrebački SDP-ovac čiju je potporu Bernardić isticao na gotovo svakom skupu u kampanji, a spominje ga se i kao mogućeg SDP-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba. U Predsjedništvo bi mogao ući i Siniša Hajdaš Dončić, koji je Bernardića podržao u drugom krugu, ali i neki koji mu u kampanji nisu dali podršku poput Peđe Grbina ili Borisa Lalovca. Računa se i na Bojana Glavaševića, jedinog SDP-ova zastupnika koji je u Sabor ušao putem preferencijalnih glasova, dok Branko Grčić, Željko Jovanović, Zdravko Ronko i Milanka Opačić imaju slabe šanse za ponovni ulazak u stranački vrh.

Foto: VLm

>> Evo na koga računa Bernardić

Komentara 71

MI
Mimizo
14:24 01.12.2016.

komunistička partija

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
14:35 01.12.2016.

Kako se dijele fotelje, svi sretni nasmijani na fotografijama kao da smo Švicarska. To ti je život političara, samo tko će koju fotelju i funkciju, odbori naknade, benificije, službeni automobili.

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
14:28 01.12.2016.

Drugovi i drugarice Cionisti i Cionistice Sluge i Slugani komunisticko-fasistickog novog svjetskog poredka ili rezima...eto to su oni ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije