Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bedastoća' na glavnom trgu

Prva, a vjerojatno, i posljednja koprivnička utrka magaraca. Publika je bila krajnje podijeljena

magarci
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/7
22.10.2016.
u 22:23

Dio publike je bio zgrožen “bedastoćom” na glavnom koprivničkom trgu, a dio je s veseljem prihvatio poziv za snimanje “selfija” s magarcima.

Nakon najava o uvozu deva, koje bi u Đurđevac trebale stići uoči Božića, pa bi na njima na poklon malom Isusu došli Melkior, Gašpar i Baltazar, Podravci su se ponovno iznenadili životinjama koje se nikako ne uklapaju u njihovu tradiciju. U Koprivnici je održana prva, a vjerojatno i posljednja, utrka magaraca na sjeveru zemlje.

Već iz parodijskog naziva Grand Prix Koprivnica naslućuje se da nije riječ manifestaciji koja bi uhvatila korijena. Organizirala ju je županijska turistička zajednica u znak protesta što javna televizija, prema njihovu mišljenju, ignorira “normalne” manifestacije poput Podravskih motiva, Križevačkog spravišća...

– Kad se na Jadranu održavaju utrke magaraca, one dobivaju minutažu u elitnim terminima HRT-a. Budući da naša pisma i žalbe nisu urodili plodom, odlučili smo i mi organizirati jednu takvu utrku s nadom da ćemo biti više praćeni – kaže Zdravko Mihevc, šef TZ-a.

Organizatori su u Koprivničko-križevačkoj i okolnim županijama uspjeli pronaći čak 15 magaraca, od kojih su tri iskazala ćud po kojoj je ta životinjska vrsta poznata, pa su odbili sudjelovati u utrci.

Nakon dva kvalifikacijska kruga i finala najbrži je bio rođeni Đurđevčanin imena Đuro, sorte istarske, kojega je ponosni vlasnik Miloš Kičin dobrano nahvalio. A publika? Podijeljena. Dio je bio zgrožen “bedastoćom” na glavnom koprivničkom trgu, a dio je s veseljem prihvatio poziv za snimanje “selfija” s magarcima.

>>Povijesni spektakl oživio stari Ribnik

>>Papa pred članovima zbora priznao da "pjeva kao magarac"

Komentara 2

TO
TomoVinkovićbeatsIMT
11:44 23.10.2016.

Totalna istina. Kad se o Tribunju (mjesto kraj Vodica koje ima 1500 stanovnika) održava utrka magaraca, onda je bar dva dana na svim programima i u svim vijestima i ta utrka. S druge strane imamo manifestaciju poput Križevačkog spravišća u gradu od 20000 stanovnika o kojoj nema ni slova ni glasa. Jadno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije