Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akrobatska skupina

Pogledajte akrobacije nove postave Krila Oluje!

krila oluje
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/18
27.05.2015.
u 12:05

U zrakoplovnoj bazi Zemunik bojnik Damir Barišić, vođa akrobatske skupine, satnik Ivan Anđić, natporučnik Goran Grgić, natporučnik Darko Belančić i poručnik Denis Živaljić promovirani su kao nova postava Krila Oluje

Oni su Krila Oluje – bojnik Damir Barišić, vođa akrobatske skupine, satnik Ivan Anđić, natporučnik Goran Grgić, natporučnik Darko Belančić i poručnik Denis Živaljić u zrakoplovnoj bazi Zemunik promovirani su u srijedu kao nova postava akrobatske skupine Krila Oluje.

Odlazak u Katar svojih kolega iz stare postave nisu komentirali, a na upit kako će oni reagirati na eventualnu nemoralnu ponudu, odgovarali su kako su isključivo koncentrirani na letenje i postavljene im zadaće. Svojim kolegama koji su napustili Krila Oluje zahvalili su na svemu i poželjeli im sreću.

Nakon odlaska stare postave, novi piloti uspjeli su se uvježbati u samo dva mjeseca. Skupinu je uvježbao Damir Barišić, instruktor letenja i nekadašnji član Krila Oluje koji se u aeroskupinu vratio kako Hrvatska ne bi ostala bez ovih letača. Krila Oluje 5. kolovoza obilježit će deset godina, dosad su imali 107 nastupa u Hrvatskoj, ali i u 13 zemalja. Grupa je svrstana u sam vrh svjetskog akrobatskog letenja.

– Zadovoljan sam i potencijalom i voljom pilota. U dva mjeseca oni su bili spremni napraviti gotovo kompletan program. Najteži elementi još će malo pričekati. Piloti su motivirani, a istina je da je odlazak kolega njima ranije otvorio prostor. Mi smo u posljednjih četiri do pet godina došli na svjetski nivo i zadaća je da dođemo što prije opet na taj nivo. Šesti član je upravo u programu obuke – rekao je vođa skupine Damir Barišić.

Novi član skupine Denis Živaljić istaknuo je zadovoljstvo prezentacijom dijela programa za 2015. godinu i izvođenjem 18 atraktivnih manevara na međusobnoj udaljenosti aviona manjoj od dva metra, pri brzinama do 550 kilometara na sat...

– Jako sam zadovoljan što smo savladali program. Svi su elementi zahtjevni i zahtijevaju puno pažnje i snage. Nisam imao strah, samo pozitivnu tremu, a najbitnije je povjerenje u kolege. Ne razmišljam o nemoralnoj ponudi, samo sam koncentriran na rad aeroskupine. Hrvatska ima pilota i nadam se da će ih imati još i više – rekao je Živaljić.

>> Krila oluje u svibnju će opet nastupati kao ponos Hrvatske!

Komentara 13

TO
Tomislav12345
10:54 27.05.2015.

upoznao sam Damira na školovanju prije dvije godine, izuzetna osoba i kao čovjek i kao pilot. Brzo će on vratiti slavu Krilima oluje. Sretno...

DU
Deleted user
11:41 27.05.2015.

Svak cast deckima i jedva cekam da ih ponovno vidim u zraku kako izvode vratolomije!

MA
Markoc
11:29 27.05.2015.

Nije dugo trebalo da dobijemo novu ekipu. Sretno vam bilo. Pisao sam da će doć brzo nova ekipa i mene je iznenadilo to tako brzo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije