Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nacrt nove Vlade

Ovih pet ministarstava trebalo bi pripasti Mostu

13.09.2016., Zagreb - Nakon vise od 4 sata zavrsili su pregovori HDZ-a i Mosta o formiranju nove Vlade. Pregovori su se odrzali u sredisnjici HDZ-a na Trgu zrtava fasizma. Bozo Petrov, Andrej Plenkovic. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
28.09.2016.
u 23:19

Most je, kako stvari sada stoje, odustao od Ministarstva poljoprivrede i prepustio ga HDZ-u.

Pregovori HDZ-a i Mosta u samom su finišu. Suglasje oko Mostovih sedam uvjeta postignuto je i sada se finaliziraju pregovori oko sastavljanja Vlade.

Prema informacijama s kojima raspolaže PolitikaPlus, MOST-u bi prema prvim nacrtima sastava nove Vlade pripalo pet ministarstava. MUP koji bi i dalje vodio Vlaho Orepić, pravosuđe na čelu s dosadašnjim ministrom Antom Šprljom. Ministarstvo uprave za MOST važno zbog provođenja reforme lokalne uprave i samouprave također bi pripalo njima.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU trebalo bi se razdvojiti pa bi tako novo ministarstvo Regionalnog razvoja trebalo pripasti Mostu, dok bi EU fondovi prešli u Ministarstvo financija pod kontrolom HDZ-a. 

Ministarstvo gospodarstva važno je za Most i HDZ pa se našao kompromis da se energetika izdvoji i pridoda petom Mostovu ministarstvu Zaštite okoliša koje bi trebao i dalje voditi Slaven Dobrović

Most je, kako stvari sada stoje, odustao od Ministarstva poljoprivrede i prepustio ga HDZ-u. 

>> HDZ i Most dobili su dovoljno vremena da završe pregovore

>> HDZ predlaže Vladu s 19 resora i vraća državne tajnike

Ključne riječi

Komentara 75

KA
kajinx
23:36 28.09.2016.

Udba i pravosuđe! Nastavak 1945-1981.

MS
mare_split
23:40 28.09.2016.

Plenky, mare će vam otkazati i 'okrenuti' s g. Glasnovićiu i Hasanbegoviću koji će vas morati napustiti! Sigurna sam da će osnovati pravu domoljubnu, ali ne i ekstremnu - desnu stranku! ... Što će te dati Pupavki? 'Predlažem' ... 'RSK'! Jadno!

MO
morituriite
00:30 29.09.2016.

Briselski Plenković pada ili prolazi na testu 'Hasanbegović'. Ne postavi li opet Hasanbegovića za ministra, on je već, da parafraziram Mesića. politički mrtvac samo toga još nije svjestan i slobodno može odbrojavati dane dok se ne pridruži Sanaderu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije