Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno pismo Vargi

Dentalni tehničari rade, a novac ide stomatolozima

28.07.2015., Zagreb - U Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljevic odrzana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi Registar osoba s virusnim hepatitisima, podaci o epidemioloskoj situaciji, mogucnostima lijecenja u Hrvatskoj te mobi
Foto: Anto Magzan/Pixsell
18.08.2015.
u 15:00

Za 2200 zubara godišnje iz proračuna dajemo više od milijardu kuna, od čega dentalni tehničari odrade 200 milijuna kuna

Stomatolozi su dio sustava od kojeg mjesečno dobivaju glavarine i po 40 tisuća kuna te su im plaćeni i radovi za protetiku iako taj posao ne odrade, apel je dentalnih tehničara čija je udruga uputila otvoreno pismo ministru zdravlja Siniši Vargi od kojeg traže da zaustavi ugrožavanje njihovih socijalnih i radnih prava.

Pišu da upravo protetiku odrade dentalni tehničari koje sustav ne priznaje.

– Udruga cijelo vrijeme upozorava na apsurd da u zdravstvenom osiguranju postoje ugovorene usluge dentalne protetike koje su plaćene iz državnog proračuna, sredstvima poreznih obveznika i iznose više od 500 milijuna kuna godišnje, a ne postoje ugovoreni pružatelji tih usluga – dentalni tehničari. Poštovani ministre, vratite dentalne tehničare u sustav kao ugovorene timske zdravstvene djelatnike te time zaustavite kaos u struci i vratite nam pogaženo dostojanstvo. Zaštitite pacijente i zaustavite njihovo iskorištavanje, potkradanje i uskraćivanje njihovih prava iz zdravstvenog osiguranja – piše u pismu dentalnih tehničara koji ističu i kako se za 2200 stomatologa koncesionara izdvaja više od jedne milijarde kuna.

Među ostalim, u pismu piše i da se za 2200 stomatologa koncesionara izdvaja više od milijardu kuna godišnje od čega dentalni tehničari odrade 200 milijuna.

>>Reforma ne smije preslikati način rada u stomatologiji

>>Bijela plomba besplatna samo od trojke do trojke

Komentara 1

Avatar germanikus
germanikus
18:47 18.08.2015.

To je čista glupost ..........zubotehničari zarađuju u većini slučajeva više od stomatologa iz jednostavnog razloga jer dobar tehničar surađuje sa više stomatologa!Poznajem par tehničara koji su svojim radom stekli imetak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije