Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita EU

Otvoren put paškoj čipki i zlatovezu

paška čipka
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
06.10.2015.
u 18:58

U Europskom parlamentu velikom većinom je podržana Rezolucija o uvođenju europske oznake zemljopisnog porijekla i za nepoljoprivredne proizvode

Oznaka porijekla nosi puno prednosti koje, primjerice, zaštićena oznaka nema. Iznad svega to je prepoznatljivost kod potrošača koji vole kupovati proizvode s oznakom izvornosti jer znaju da su kupili kvalitetno i autentično. A ne da, kad dođu kući, okrenu zapravo preplaćeni proizvod pa pročitaju da je "proizveden u Kini", kazala je eurozastupnica Biljana Borzan, nakon što je na zasjedanju Europskog parlamenta velikom većinom podržana Rezolucija o uvođenju europske oznake zemljopisnog porijekla i za nepoljoprivredne proizvode.

"Komisiji je prijavljeno oko 800 proizvoda koji žele takvu oznaku. Među njima su i hrvatski zlatovez, paška čipka, brački kamen...", poručila je Borzan.

>> 'Mislimo da kupujemo izvorno, a kad dođemo kući vidimo 'proizvedeno u Kini''

Komentara 1

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
19:29 06.10.2015.

posve nevažna vijest, sa svrhom da se ne piše o gospodarskom kriminalu 90tih niti modernim fimi medijama niti da postoje sankcije - zahvaljujući hdzu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije