Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnjive isplate

U Milanovićevoj Vladi isplaćeno 307.785 kuna za inozemne dnevnice. Saucha: Sve ću prijaviti DORH-u

Zoran Milanović
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
04.02.2017.
u 19:49

Revizija spominje posebnog savjetnika za kulturu, a tada je to bio Slavko Goldstein koji je istaknuo da je radio volonterski te da iz Hrvatske nigdje nije putovao.

Državna revizija u uredu bivšeg premijera Zorana Milanovića otkrila je sumnjive isplate, a prema nalazu za 2015. godinu iz tog je ureda trojici Milanovićevih posebnih savjetnika,  Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu, isplaćeno 307. 785 kuna za inozemne dnevnice, javlja HRT. 

Radi se o više od 500 inozemnih dnevnica, a putnim nalozima nije priloženo izvješće s puta niti druga vjerodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno. Dvojici savjetnika isplaćeno je po 186, a trećem - njih 160. Ispada da je svaki na službenom putu boravio skoro pola godine. Zanimljivo je da su sva putovanja trajala između 9 i 12 dana. 

Revizija spominje posebnog savjetnika za kulturu, a tada je to bio Slavko Goldstein koji je istaknuo da je radio volonterski te da iz Hrvatske nigdje nije putovao.

"Niti 2015. niti bilo koje druge godine, a bio sam 4 godine savjetnik, nikad nisam putovao u inozemstvo. Nikad nisam dobio dnevnice nikakove niti za inozemstvo niti za zemlju", kaže Goldstein. 

Istu reakciju imao je i posebni savjetnik za znanost Neven Budak, koji tvrdi da je u inozemstvo samo jednom, ali 2014. i za svoj rad, kaže - nije uzeo ni lipe.

"To je vrlo jednostavno ustanoviti. Tko god treba može dobiti uvid u moj tekući i žiro račun", dodaje Budak. 

Putne naloge i dnevnice odobravo je tadašnji predstojnik premijerova Ureda Tomislav Saucha, koji tvrdi da nije potpisivao nikakve dnevnice savjetnicima. "Ovdje se radi o gruboj grešci, ili o podmetanju, ili o teškom kaznenom djelu", kazao je Saucha. U ponedjeljak će, najavljuje, sve prijaviti DORH-u. Smatra da će krivca lako pronaći jer se novac mogao izdati na ruke, ali onaj tko ga je preuzeo - morao je potpisati priznanicu.

>>Što je sporno u računima za Ostojićevu kampanju?

Komentara 110

BI
Binga01
19:55 04.02.2017.

Ako Saucha nije znao onda je najnesposobnija osoba u državi ili je možda ipak muljator?

DU
Deleted user
20:08 04.02.2017.

To ce prijaviti onaj isti Saucha cija je zena, tj njezin odvjetnicki ured, dobivao poslove od države i to baš kad su Milanović i njegov savjetnik Saucha zasjeli na prijestolje????

CA
carlo20
20:14 04.02.2017.

To je samo početak, uskoro će Milanoviću nad glavom visiti afere od nekoliko milijardi kn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije