Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Središnji Trg u Dragama

Otkriven spomenik Miri Barešiću: Na svečanosti bili general Gotovina i ministar Hasanbegović

Miro Barešić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/13
31.07.2016.
u 23:35

Barešić se u Hrvatsku iz emigracije vratio 1991. godine i organizirao borbenu jedinicu te poginuo u akciji pod nerazjašnjenim okolnostima.

Na središnjem Trgu u Dragama, mjestu na pola puta između Zadra i Šibenika, večeras je svečano otkriven spomenik Miri Barešiću,  djelo akademskog kipara Ivana Kujundžića. 

Barešić se u Hrvatsku iz emigracije vratio 1991. godine i organizirao borbenu jedinicu te poginuo u akciji pod nerazjašnjenim okolnostima. 

Pod pseudonimom pokopan prvo na Miroševcu, da bi javni pokop bio održan 1992. na Mirogoju u Aleji branitelja. Pokopan je sa svim državnim počastima i promaknut postumno u bojnika Hrvatske vojske.

Na otkrivanju spomenika večeras su u Dragama bile mnoge osobe iz javnog života, a među njima i general Ante Gotovina, Pero Ćorić iz HSP-a AS, tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović i voditelj Velimir Bujanec.

>>Tko je čovjek kojemu se otkriva spomenik: Smrt Mire Barešića nikad nije razjašnjena

>>Ante Gotovina: Rat nismo željeli, ali je bio tu

Komentara 92

MO
mobitel20
23:58 31.07.2016.

Pravi revolucionar. Srcan i hrabar . Lijepo je sto ga se i njegovi sumjestani sjecaju. Njegov idealizam , kao i Zvonka Busica je za sitne duse nedokuciv...uglavnom su to jugonacionalisti kojima je Barisic terorist a Gavrilo Princip heroj...hehehe...dvolicnjaci! Baresic see borio svim sredstvima za svoj narod i svoje granice, dok se terorist Gavrilo zalagao za asimilaciju drugih naroda i za okupaciju tudjih zemalja.

PR
prarvat
00:14 01.08.2016.

slava im! hvala im za ovu lijepu zemlju!

DI
Diosiario
00:06 01.08.2016.

Miro je vitez, heroj i legenda i zaslužuje i duplo veći spomenik!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije