Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klonuli i rušili se

Otac u zadnji tren spasio djecu od trovanja ugljičnim monoksidom: Na sreću da sam na vrijeme shvatio što se dešava

bjelovar bolnica
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
17.11.2016.
u 19:19

Otac i majka iznijeli su djecu van, otvorili prozore i zatvorili dovod plina...

Dvojica dječaka u dobi od četiri godine i deset mjeseci u Velikom Grđevcu spašeni su od trovanja ugljičnim monoksidom, zahvaljujući prisebnosti roditelja i brzom reakcijom.

- Stariji je sin rekao da se idemo kupati u kadi koju sam napunio vodom. Nakon nekoliko minuta supruga je donijela i mlađeg sina kojeg sam držao u naručju. Nije prošla ni minuta kad je klonuo, kao da mu se spava. U to je i stariji zaplakao te rekao da mu je loše, pa se i on počeo rušiti – ispričao je otac S. K. (31) za 24 sata.

Shvatio je da bi uzrok dječjoj “pospanosti” mogao biti ugljični monoksid te je sa suprugom M. S. (28) iznio djecu iz kupaonice, otvorio prozore i zatvorio dovod plina. Djecu su zamotali u deke i istrčali iz stana u hodnik zgrade.

Majka je odmah nazvala Hitnu. Pomogla je i susjeda, liječnica, koja je počela masirati jedno, a roditelji drugo dijete jer su dječaci gubili svijest. Polijevali su ih vodom kako bi mališani što brže došli k sebi. Ubrzo su kolima Hitne prevezeni u bjelovarsku bolnicu. Tijekom puta stariji sin je došao k svijesti, dok je mlađi bio na kisiku.

- Pretrage krvi su pokazale da su dobro. Nasreću da sam na vrijeme shvatio što se dešava, jer da je i mene monoksid omamio, vjerujem da bi sve završilo tragedijom – rekao je otac.

> > Ugljični monoksid otrovao majku i sina, ali su na vrijeme spašeni

Komentara 2

DU
Deleted user
19:41 17.11.2016.

Za dvjesto i nešto kuna imate detektore ugljičnog dioksida na internetu ih imate za desetak dolara pa ako vam je život mio kupite ih ili škrtarite.

OV
ovrhovršitelj
20:08 17.11.2016.

ne treba vam detektor ugljicnog dioksida vec monoksida

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije