Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deveteročlana obitelj

Osvajač zlatnih olimpijskih medalja živi u kući koja prokišnjava, svakog je trenutka može progutati vatra!

Foto: City portal
1/5
30.06.2016.
u 21:00

„Dobre ljude molim za pomoć, da mi naprave krovište, srede kupaonu i ako je moguće da urede potkrovlje“, kratko je poručio Stjepan

Osim što žive u iznimno teškim uvjetima, deveteročlanoj obitelji Mirenić iz Rakarja ugrožen je i život, kako piše City Portal. Krov kuće prokišnjava, zidovi su mokri, a voda se za vrijeme kišnih dana slijeva i po električnim instalacijama. Svjesni su što to znači, da lako može doći do strujnog udara ili izbiti vatra koja trošnu kuću u trenu može progutati.

A u njoj živi šestero djece, među kojima dvoje s posebnim potrebama.15-godišnji Stjepan u Koreji je prije tri godine na olimpijskim igrama osvojio dvije zlatne medalje u slalomu, veleslalomu i super-G-u. Zbog teške životne sudbine, više se ne bavi sa skijanjem. Želja mu je samo jedna – siguran krov nad glavom, kako njegova braća i sestre, baka i roditelji, više ne bi živjeli u strahu.

„Dobre ljude molim za pomoć, da mi naprave krovište, srede kupaonu i ako je moguće da urede potkrovlje“, kratko je poručio Stjepan, a njegov otac Željko dodao i kako im je nužan hidrofor za vodu i ispravan kupaonski bojler.

Glava obitelji jedina zarađuje i to 2400 kuna mjesečno

Željko Mirenić čisti podove i pere prozore u obližnjoj Zračnoj luci za 2400 kuna i od toga živi cijela obitelj. U pomoć im ovoga vikenda uskaču sumještani organizirajući humanitarni malonogometni turnir. Zatražili su i pomoć mnogih sponzora.

„Naš primarni cilj je izmjena kompletnog krovišta i njegova izolacija, sanacija dimnjaka te uređenje kupaonice. Najprije moramo vidjeti koliko novca ćemo prikupiti ovom akcijom i onda ćemo biti pametniji za dalje“, ispričao nam je predsjednik Vijeća gradske četvrti Rakarje Vedran Zobec.

Mnogo bi toga na kući trebalo promijeniti. Zidovi i knauf već su u raspadnutom stanju. Hodnik u prizemlju vlaga je već potpuno uništila, a drvene stepenice koje iz spavaće sobe vode u stambeno potkrovlje toliko su rasklimane da je pitanje trenutka kada će netko na njima propasti.

 „Sjeverna strana kuće povlači veliku vlagu, što je veliki problem najviše zbog djece. Dosta je počeo propuštati i krov, tako da curi sa svih strana. Pomoći si na žalost sami ne možemo“, ističe Željko Mirenić.

Humanitarni malonogometni turnir kreće u subotu od 8 ujutro i trajat će do kasnih večernjih sati. Nastavit će se u nedjelju od 10 sati, a završiti koncertom grupe Pirati od 21 sat. Na utakmici mogu sudjelovati do 24 ekipe, a prijave su u tijeku.

Ako želite pomoći obitelji donacijom možete ih nazvati na broj 099/652 7954 ili osobno doći u Rakarsku 63.

Ključne riječi

Komentara 3

KA
kajinx
00:30 01.07.2016.

Ministar sporta, javi se!

Avatar Getrib
Getrib
11:01 01.07.2016.

Još samo da bi znali koja je zadnja pošta za Rakarje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije