Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dovršeno istraživanje

Osumnjičen da je nenamjenski potrošio 400.000 kuna za mljekaru

23.10.2013., Koprivnica - Gradonacelnica Vesna Zeljeznjak, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Zeljko Jovanovic i predsjednik Upravnog odbora Centra za pracenje poslovanja energetskog sektora i investicija Josip Borak (na fotografiji) potpisali su Spo
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
11.02.2016.
u 00:15

Riječ je, kako neslužbeno doznajemo, o direktoru Tehnološkog parka Varaždin i članu HNS-a koji dolazi iz općine Cestica

Policijska uprava varaždinska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim muškarcem kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo subvencijske prijevare. Sumnjiči ga se da je kao upravitelj poljoprivredne zadruge u Cestici krajem 2007. s Ministarstvom poljoprivrede sklopio ugovor za projekt gradnje pogona za preradu mlijeka, na temelju kojeg mu je odobreno 500.000 kuna, no namjenski je potrošio samo 100.000, a ostalo u razne druge svrhe, izvijestila je jučer PU varaždinska.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Josipu Boraku, direktoru Tehnološkog parka Varaždin i bivšem predsjedniku upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija. Borak je u Tehnološki park stigao u rujnu prošle godine, uz protivljenje bivšeg dekana Fakulteta organizacije i informatike Vjerana Strahonje, koji je predlagao da se za to radno mjesto raspiše natječaj. No podržali su ga Grad i Sveučilište Sjever. Član je HNS-a i dolazi iz općine Cestice pred kojom su prijevremeni izbori zbog nedonošenja proračuna. Upravo to u stranci povezuju s prijavom.

– Ovakve prijave redovito se javljaju prije svakih izbora, tako da je na neki način bilo očekivano da će se pojaviti i ovaj put. No, sve te prijave su bile na kraju odbačene - rekao je Borak, koji je na putu u Izraelu. Tvrdi da su sva sredstva potrošena u svrhu projekta što je potvrdilo i samo ministarstvo u dopisu 2014.

Komentara 6

DU
Deleted user
00:27 11.02.2016.

Hopaaa eto jednog poštenog kukurigavca iz HNS-a.

AD
adjurd19
07:55 11.02.2016.

Pročešljajte vi i druge korisnike takvih sredstava i korisnike poljoprivrednih poticaja i Hrvatska će biti Švicarska.

BI
Binga01
06:15 11.02.2016.

Bundesliga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije