Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovački SDP

Osuda grafita usmjerenoga protiv Olivera Frljića

Grafit
Foto: Večernji list
03.02.2016.
u 09:20

Dužnost svakoga građanina Hrvatske reagirati na bilo kakav oblik govora mržnje, diskriminacije i pozivanja na nasilje

Nakon što se u središtu Vinkovaca pojavio grafit na kojem piše „Smrt Oliveru Frljiću“ priopćenjem za javnost oglasio se vinkovački SDP koji je osudio ovaj grafit nazivajući ga „grafitom opasnih namjera koji budi ružne uspomene na neka prošla vremena“.

-Još su stari Grci prije 2500 godina zaključili da je cjelokupna ljudska povijest kružnoga kretanja – dakle da se slični ili isti događaji konstantno ponavljaju. Ne možemo, a ne uvidjeti tu sličnost s Hrvatskom 2016. godine jer svi smo svjesni jačanja ekstremizma, stigmatiziranja i osuđivanja građana koji se ne uklapaju u primitivne rasno i etnički čiste koncepcije zaluđenih pojedinaca kojima su poziv na progonstvo, nasilje ili čak smrt normalan dio svakodnevice.

U ovakvim trenucima najgore što cjelokupno društvo može uraditi jest – šutjeti, jer ovdje nije riječ samo o bezopasnom i nimalo humorističnom natpisu već možemo govoriti o rastućem trendu mržnje i diskriminacije usmjerenom protiv ljudi u čijem opisu posla stoji – provocirati javnost da ih se protrese iz njihovog malograđanskog mikrokozmosa i osvijesti o nazadnom i katastrofalnom intelektualno-duhovnom stanju u kojemu se hrvatsko društvo nalazi, stoji u priopćenju SDP-a.

Navode i kako smatraju da je dužnost svakoga građanina Hrvatske reagirati na bilo kakav oblik govora mržnje, diskriminacije i pozivanja na nasilje jer danas je to Oliver Frljić, sutra to možete biti Vi, netko od Vaše rodbine i susjedstva.

-Zašto? Zato što ekstremizam i iracionalna mržnja ne biraju – njima će „meta“ prvo biti svi koji se opiru, a zatim i oni koji su šutjeli i nisu pružali nikakav otpor, a to je uvijek samo korak do najgorega, zaključuju iz vinkovačkog SDP-a. 

>> Vinkovački SDP upozorava na jačenje ekstremizma

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar abakus
abakus
09:58 03.02.2016.

Tko može reći da taj grafit nije napisao neki SDP-ovac upravo s ciljem podizanja dodatne harange? Isto kao i onu svastiku na Poljudu koju ni jedan pravi navijač i domoljub ne bi nacrtao, jer dobro zna koje su za to posljedice. Malo se saberite, SDP-ovci. Svi znamo što su to provokatori.

OL
olrajt
09:57 03.02.2016.

...vinkovački komunisti ne razumiju da je to umjetnički performans...kako je pisano crnom bojom ono što piše tumači se suprotno od onoga što piše,pa onda zapravo piše- živio Oliver Frljić...da je to recimo napisano crvenom bojom onda bi to značilo ono što piše...mislim da će sad to drugovi u Vinkovcima razumjeti!

BR
brojevi
09:40 03.02.2016.

Izborno je vrijeme u SDP-u. Šteta fasade za promociju ove irelevantne SDP-ove podružnice i još nevažnijeg *umetnika*.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije