Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEGOVA PRIČA

Ostojić stao u obranu Krstičevića: 'Pun mi vas je kufer sa vašim obračunima 25 godina nakon što se istina dogodila'

Ranko Ostojić, Odbor za sigurnost
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
24.08.2016.
u 12:46

Došli su nam pomoći, kao i Pločani prije toga. I briga me za izbore, špijunske igre.

HDZ-ov nositelj liste u 10. izbornoj jedinici, Damir Krstičević, našao se na meti generala s desnice koji su Nacionalu dali na uvid dio arhivske građe sigurnosnih službi. 

Prema tvrdnjama osoba koje su dostavile tu dokumentaciju, ona pokazuje da je Krstičević, čini se, lažirao dio vlastite biografije te prešutio jednu epizodu koja seže u ljeto i početak jeseni 1991. Prema toj dokumentaciji, Damir Krstičević je od srpnja 1991. do rujna iste godine bio u JNA te da je, navodno, 'zastupao tvrdu jugoslavensku liniju'.  

Na optužbe protiv generala Krstičevića odlučio odgovoriti bivši ministar unutarnjih poslova i SDP-ovac Ranko Ostojić. On je na Facebooku odlučio ispričati svoju priču. Navodi kako je 6.12.1991. godine splitski dobrovoljački bataljun upućen na dubrovačko ratište

- Pozicije Topolo, Imotica, Stupa. Iznad mosta na Bistrini. Bilo je gadno i neću u detalje. 20.12 sam čovjeku kojeg sam tada prvi put vidio predao položaje. Bio sam običan vojnik, govorio mu detalje i pokazivao našu crtu obrane. Bio je pripadnik 4. Brigade, nije me bilo briga koji je čin - napisao je Ostojić i dodao kako je njemu i drugima nacrtao "svaku točku na karti, svaki naš položaj" te gdje se nalaze njihove snage. 

- Došli su nam pomoći, kao i Pločani prije toga. I briga me za izbore, špijunske igre. Položaje sam predao Damiru Krstičeviću. Mi smo otišli na druge položaje, na Mosec. Pun mi vas je kufer sa vašim obračunima 25 godina nakon što se istina dogodila - napisao je Ostojić.

>> Veterani 4. gardijske brigade: Specijalni rat protiv generala Krstičevića i Hrvatske

Komentara 83

BO
bovar12
13:31 24.08.2016.

Ovi sdp-ovi mediji i likovi poput Ostojića i Milanovića misle da smo mi Hrvati idioti i da nam mogu prodavati svoje udbaške spinove.

ME
Merlin
13:21 24.08.2016.

ti bokca, koji igrači ti sdpovci...iako za ovu priču oko krstičevića čak i vjerujem ostojiću da je tak bilo, jer bio je aktivan u Domovinskom ratu...al zanimljivo kako odmah promtno skače u obranu, ne časi ni časa..inače, ne bi žurio, nego polako dok se prisjeti kak je to ono bilo, itd. otprilike kao sa svastikom...koju očito nikad nitko neće riješiti. ni on ni orepina. zapitajmo se zašto..ili se ni ne momramo pitat..?=

DU
Deleted user
13:20 24.08.2016.

Je li to onaj isti Ostojić koji je hrvatske vojnike zatočio na jednu noć u centru Zagreba, u crkvu sv. Marka, ispred sjedišta vlade i sabora, u kojima su radili svoje "redovite poslove" komšije iz SDP-a koje su tada vladale Hrvatskom i sprječaval svaki napredak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije