Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spajanje bolnica

Nabavka tekućeg kisika sada je 300 posto jeftinija u pakračkoj bolnici

Ostojić
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
1/3
21.04.2014.
u 16:00

U drugoj polovici godine, pohvalio se, u Pakracu će se otvoriti i odjel palijativne skrbi

Rezultati pripajanja pakračke bolnice Općoj županijskoj bolnici Požega su pozitivni, učinjene su uštede i ono što je najvažnije pacijenti imaju bržu i kvalitetniju uslugu – zaključio je ministar zdravlja Rajko Ostojić za današnje posjete pakračkoj bolnici.

Bolnica više fakturira prema HZZO-u što znači da je napravljeno više pregleda i racionalnije se upravlja ljudskim resursima.

– Nema govora o gašenju pakračke bolnice, dapače u njoj ćemo otvoriti ove godine novi odjel palijative – poručio je ministar Ostojić. Zdravo Ronko, saborski zastupnik je iznio i neke konkretne uštede. Troškovi nabavke tekućeg kisika za pakračku bolnicu sada su za 300 posto jeftiniji, servisiranje aparat za gašenje jeftinije je 120 posto, a nabavka jaja za 75 posto. U pet proteklih godina pakračka je bolnica za nesavjestan rad liječnika potrošila 5 milijuna kuna, a požeška ništa. Na 570 zaposlenih požeška bolnica je imala 2 pravnika, a pakračka na 270 zaposlenih 3 pravnika,a uz to su još koristili vanjske usluge odvjetnika.

>> Ostojić: Nisam zatekao ni jedan natječaj, nije postojala ni strategija

Komentara 14

NP
n.p
18:08 21.04.2014.

Pozdrav svima! Ja sam jedan zaposlenik pakračke bolnice kojeg je zasmetalo iznošenje poluinformacije o ustanovi gdje zarađujem kruh. Eto opet dolaze u posjetu kada nikoga nema ili je partijski kadar dežuran . Omalovažavaju pakračke liječnike, obmanjuju sestre, a o nemedicinskomcinskom osoblju da ne govorim. Bilo bi lijepo, a i zaposlenici bi bili sretni da dođu za radnog vremena ( ali onda bi ih netko nešto i neugodno pitao, a i ne bi mogu dobiti ekstra plaćenu dnevnicu) Došli su da nam kažu da nam je bolje- mi to ne osjetismo. Jedemo kruh u Pakracu iz Kutjeva (putem postane dvopek), servisiramo vatrogasne aparate u Požegi, jaja nam dolaze iz Požege(što i nije loše jer se putem možda izlegu pilići) Kompletna uprava se vozi svakodevno u Požegu.Pogasili su nam internete na 2/3 mjesta- nisu čuli za flat tarifu(što smo manje informirani to bolje). Neke pretrage koje su se radili u našoj ustanovi više se ne rade, po naputku iz Požege; tj niža je razina usluge . Kažu da će otvoriti novi odjel palijative , a u stvari samo će dio akutnih kreveta s kirurgije i interne prenamjeniti u kronične palijativne, a bit je u tome da ljudima bude što manje dostupno akutno liječenje jer ono košta, pa ako tko umre u međuvremenu jedna mirovina manje i jedan trošak liječenja manje- vlast zadovoljna . Naravno da to rade uz pomoć domaćih unutarnjih izdajnika i prodanih duša. U Požegi je sve krasno i bajno, no boje se istine i nitko nema uvida u njihovo poslovanje, a kod nas ništa ne valja. Specijalisti iz Požege zbilja su dostupni ovdje u Pakracu, tako da nam je jednostavnije doći u Zagreb nego po šumama i gorama poći u Požegu. Kojim povodom je gospon Ronko došao, tko ga je zvao, na osnovu čega on drži konferenciju za novinstvo, zar to ne bi trebao raditi ministar? Očito, počela je predizborna kampanja. Valjda mu je ova bolnica toliko draga jer je prije spajanja bolnica posavjetovao i svoga sina da dođe iz Beograda i zaposli se u pakračkoj bolnici, a ne u požeškoj. Ne govore istinu o finacijama, prije dolaska na vlast SDP-a bili smo jedni najboljih bolnica što se tiče vraćanja starih dugova , a samo tijekom sanacije u 2013 napravljeno je preko 3 miliona novog duga. Eto imamo Hrvatki ponos u Kninu i tugu i jad u Pakracu (bolnica je bila na prvoj crti odbrane , nije pala, ali je zato tiho pala potpisom trenutnog ministra.)

Avatar kozmoastronaut
kozmoastronaut
16:27 21.04.2014.

Pacijentima nije na ruku odlazak iz Pakraca u Požegu, a koliko sam čuo nijedan ozbiljniji požeški doktor još nije došao u pakračku bolnicu pa znači da je pakračka bolnica samo papirnato spojena s požeškom. Btw, malo je čudno da u u sredini sjedi neki tamo Ronko, a ne ministar, a možda i nije čudno jer su mu sina zaposlili u pakračkoj a ne požeškoj bolnici.

Avatar tajar
tajar
14:22 21.04.2014.

Tko je do sada vjerovao Ostojićevim obečanjima, neka vjeruje i dalje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije