Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef MUP-a

Ostojić: I ja sam bio branitelj, no danas više nisam

ostojić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
26.11.2014.
u 08:25

Ako ministar Matić nije oličenje borbe za Hrvatsku, onda ne znam tko je, kazao je Ostojić

U emisiji 'A sada Vlada' gostovao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić koji je na početku emisije komentirao ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja u Vukovaru.

 – Bilo je pokušaja opstrukcije, ali oni su spriječeni. Nitko nije nasjeo na provokacije i ispoštovan je protokol. Ipak, gradonačelnik Vukovara pobjegao je s vrha kolone i pridružio se Karamarku i HDZ-ovcima – kazao je Ostojić.

O braniteljskom prosvjedu u Savskoj kazao je:

 – S ponosom ističem kako sam i ja bio branitelj, no danas više nisam. Danas imamo oružane snage. Ako ministar Matić nije oličenje borbe za Hrvatsku, onda ne znam tko je. Mislim da ovo nije pravi način prosvjeda – kazao je Ostojić i dodao kako ljudi koji prosvjeduju ne znaju definirati što žele.

O puštanju Bandića na slobodu i pitanje tko nadzire njegove kontakte kazao je "kako je to stvar pravosuđa".

 – Riječ je o stotinama svjedoka i to je jako teško provedivo. Mislim da se ovdje pokazalo kako očito postoje nedorečenosti o tome kako postupati u ovakvim situacijama. Mi smo dobili nalog da moramo provoditi mjeru opreza dobivenu od suda. To su stvari koje treba preciznije definirati – kazao je Ostojić i dodao kako je suludo govoriti o bilo kakvom "tajmingu" kad je riječ o uhićenju jer su u Hrvatskoj stalno neki izbori.

O slučaju s personaliziranim ulaznicama kazao je kako su "famozni popisi" osoba kojima je zabranjen ulazak na stadion "obveza i odgovoronost organizatora".

– Inzistiranje na tome da netko može na stadion unatoč ponavljanim prekršajima je solidariziranje s onima koji nanose štetu svom klubu. Razumio bih da je do bojkota došlo zbog napada na navijače Hajduka u studentskom domu u Zagrebu – kazao je Ostojić i dodao kako i  Mamić ima zabranu te ne smije doći na stadione Hajduka.

 – Splićani imaju pravu na revolt. Ovo je ozbiljna tema i nije svedena samo na navijače. Protivim se solidariziranju s huliganima – kazao je Ostojić.

O puštanju Šešelja na slobodu  i njegovim istupima kazao je kako je riječ o  "pogrešnom pristupu i propustu suda".

>> Ravnateljstvo policije: Mi smo poslali popis, ali Dinamo može i mimo njega zabraniti ulazak

Komentara 96

CE
cenzura
08:24 26.11.2014.

On je bio branitelj a sad više nije???? Kaj se srami toga??? Sramota je naša što imamo ovakvog ministra i ovakvu vladu!!! Matić je po njemu oličenje borbe???? Mobiliziran i ratovao 90 dana, onda zarobljen! Za to dobio čin brigadira, veliku mirovinu, stan od 100 kvadrata, sada plaću od od 25.000, 00 kuna........ Pa šta su onda branitelji dragovoljci od 1990 g. sa više od 2000 dana u borbenom sektoru koji nisu ništa dobili, koji još uvijek rade ili su ne zaposleni bez ikakovih primanja svedeni na socijalnu pomoć? Nakon ovih izjava ovaj treba odmah podnijeti ostavku!

MI
MitsubishiTurbo
08:53 26.11.2014.

branitelj ,,,,uvijek,,,,,ostaje branitelj,,,,onaj istinski rodoljub,,koji voli hrvatsku,,,oni,,,koji ,,,su,,,pod navodnicima ,,,bili,,,branitelji ,,,nisu nikada to ni bili,,,sto se tice matica ....legende,,ne bih se mogao sloziti da je ,,,on,,,olicenje borbe,,,ako zelite vidjeti branitelje koji istinski jesu,,,olicenje borbe....idite ispred ministarstva pod sator,,,pa cete ih vidjeti,,,sve ostalo ovdje gore navedeni od ostojica,,,nisuy vrijedni spomena,,,

DU
Deleted user
08:25 26.11.2014.

Kod nas su svi oličenje branitelja. Ja se onda mogu smatrati braniteljem žnj kategorije jer se nisam mogao nigdje eksponirati i sam sebe hvaliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije