Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Program

Evo što Ostojić nudi SDP-ovcima ako ga izaberu za predsjednika stranke

ranko ostojić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
28.09.2016.
u 18:30

Ranko Ostojić svoju kandidaturu predao je u pratnji šefa kampanje Peđe Grbina, a sve je protukandidate pozvao na fer i demokratsku kampanju

Ranko Ostojić predao je kandidaturu za predsjednika SDP-a, a prije njega su to napravili (neki uz poziv novinarima, neki bez kamera) – Orsat Miljenić, Davor Bernardić, Gordana Sobol, Vesna Škulić i Karolina Leaković. Jedino Domagoj Hajduković i Tonino Picula, koji su među prvima najavili svoje kandidature, još nisu napravili i ovaj službeni korak.

Ranko Ostojić u ovim trenucima zainteresiranim članovima prezentira svoj program, u kojem je najavio svoju viziju novog SDP-a.

U njemu se obvezuje da će, ako postane predsjednik, u roku od godine dana organizirati programsko-statutarnu konvenciju na kojoj će se utvrditi program stranke i donijeti novi Statut, a program, naglašava, ne bi radio sam, već bi ga do kraja kolovoza 2017. godine trebali pripremiti savjeti stranke, a nakon toga bi ga Glavni odbor uputio na široko savjetovanje sa zainteresiranom javnošću. Temeljem tog programa izradile bi se i sektorske politike, a sličnom procedurom mijenjao bi se i Statut stranke. Tijekom kampanje, najavio je Ostojić, detaljnije će prezentirati svoje viđenje politika u deset područja koja smatra odlučnima za SDP i Hrvatsku.

– Radi komuniciranja politika i profiliranja osoba koje će provoditi politike stranke nakon preuzimanja odgovornosti za upravljanje državom zalagat ću se da SDP, kad god se nalazi u oporbi, osnuje vladu u sjeni, bilo sam, bilo s koalicijskim partnerima s kojima smo surađivali ili ćemo surađivati – najavljuje Ostojić koji takvu vladu vidi kao korektiv vladajućoj opciji. Smatra također da treba obnoviti komunikaciju i suradnju sa sindikatima i udrugama, a kao temelj svoje vizije novog SDP-a vidi razvoj unutarstranačke demokracije. Tako predlaže da se baš svi dužnosnici stranke biraju po načelu jedan član – jedan glas, zalagat će se za uvođenje predizbora za sve dužnosti koje se biraju na direktnim izborima – kandidati za načelnike, gradonačelnike, župane i predsjednika RH. Želi unaprijediti unutarstranački sustav komuniciranja kroz sustav e-član, a taj bi sustav sadržavao podrobnije podatke o svim članovima kako bi se znalo tko od njih može konkurirati za koje dužnosti. Imali bi dvije kategorije članova – redovne i podupiruće. Funkciju glavnog tajnika stranke podijelio bi na političkog i organizacijskog tajnika, a uveo bi i međunarodnog tajnika.     

>> Ostojić istrčao pred rudo, Piculu pokopao Bruxelles

>> Prava bitka za šefa SDP-a vodit će se između Bernardića i Miljenića

Komentara 45

KO
kompakt
18:41 28.09.2016.

Dao Bog da vaša vlada u tami traje koliko i vaša juga.

Avatar sniper
sniper
18:41 28.09.2016.

Ne mogu shvatiti da ovi politički mamuti dan danas dolaze i glume kako će ponuditi nešto novo. Pa ovaj ostojić je u politici 100 godina pa valjda ljudi jako dobro znaju šta on može ponuditi, na kraju krajeva bio je desna ruka milanoviću i provodio je njegovu prljavu politiku sa primitivnim i prostačkim riječnikom, radio je na podjelama kako hrvatske tako i sdp-a i šta sada on nudi neko prosvjetljenje kao i blanka vlašić?

FA
Fake
18:46 28.09.2016.

E,a kada ćeš nam dati podatke o svastici?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije