navigacija Hrvatska 114
Projekt nije prekinut

Osmaši će i dalje putovati u dvodnevni posjet Vukovaru

Projekt posjeta nastavit će se ubrzo nakon donošenja proračuna. Prvi učenici ponovno bi mogli početi dolaziti potkraj ožujka

Osmaši će i dalje putovati u dvodnevni posjet Vukovaru

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

– Dvodnevni posjeti osmaša Vukovaru, gdje uče o Domovinskom ratu i bitki za Vukovar, nastavit će se. Nismo dobili informacije o mogućem zaustavljanju projekta te čekamo samo donošenje državnoga proračuna kako bismo nastavili sa započetim aktivnostima – kaže ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskoga rata Zoran Šangut demantirajući izjave o prekidu posjeta učenika radi smanjivanja proračuna Ministarstva branitelja.

Podsjeća i kako je ovo jedan od rijetkih projekata oko kojega su se usuglasili HDZ i SDP kao i da su od djece, ali i profesora, dobivali samo riječi hvale u povratnim informacijama. Šangut ukazuje i na to kako je samo tijekom prošle godine na ustanovu potrošeno oko 50 milijuna kuna, a da im proračun za ovu godinu iznosi oko 35 milijuna kuna.

Tijekom prvoga polugodišta Vukovar je posjetilo oko 11.000 osmaša, a do kraja školske godine, prema ranijim planovima, grad-heroj trebalo bi posjetiti ukupno oko 40.000 učenika. Dnevno je u Vukovar dolazilo oko 1000 učenika, a prema najavama, ove bi godine trebala biti završena obnova hostela, restorana, a bit će objavljen i udžbenik po kojem će učiti učenici.

– Vjerujem da će se projekt posjeta nastaviti ubrzo nakon donošenja proračuna. Očekujemo kako bi prvi učenici u Vukovar ponovno mogli početi dolaziti potkraj ožujka ili početkom travnja. Sada se dogodio prazan hod, ali omogućili smo dolazak učenika sve do kraja lipnja. Međutim, dio njih ipak neće moći doći na obveznu terensku nastavu ove školske godine – rekao je Šangut.

Posjet učenika Vukovaru obvezna je terenska nastava i potpuno je besplatna.

>>Zašto se stalo se projektom posjeta osmaša Vukovaru?

>>Nove sudske presude za razbijanje dvojezičnih ploča u Vukovaru

Ocijeni:

1 2 3 4 5

4 (7 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

23
Registracija
 • BANZO BANZO

  28.02.2016 u 01:06h

  Nadam se da će ubuduće u terenskoj nastavi sudjelovati kao gosti i bivši branitelji Vukovara?? jer je to njihov projekt a ne Matićev i tvoj.
  6 75% 2
 • BANZO BANZO

  28.02.2016 u 01:19h

  Nadam se da će učenicima predavači kao gosti biti i preživjeli heroji koji su branili Vukovar a ne samo prihvatljivi kadrovi iz škole Teršelić-Pusić-Pupovac?
  6 67% 3
 • Rustem pasha Hirvat

  28.02.2016 u 12:41h

  Ako će im predavati Matić i ekipa onda tu nema sreće, kao i kada je Matić svome prijatelju Šangutu namjestio da bude ravnatelj MC, ruka ruku mije, za ostale tu nema kruha.
  3 100% 0
 • xxxkrivi

  28.02.2016 u 15:00h

  Svako dijete koje pohađa osnovnu školu u Hrvatskoj mora posjetiti Vukovar.
  2 67% 1
 • Bekrija

  28.02.2016 u 13:37h

  Čudo da i to domoljubi nisu ukinuli!! Kad će ukinut dvojezičnost koju su izglasali sa svojim tadašnjim koalicijskim partnerima SDSS-om?
  0 0% 0
 • Rustem pasha Hirvat

  28.02.2016 u 12:41h

  Ako će im predavati Matić i ekipa onda tu nema sreće, kao i kada je Matić svome prijatelju Šangutu namjestio da bude ravnatelj MC, ruka ruku mije, za ostale tu nema kruha.
  3 100% 0
Pregledaj sve komentare