Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza vlasti

Osječki HDZ-ovci dali ostavke u Odborima, a direktori mandate na raspolaganje

ivica vrkić, damir kramarić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
03.03.2015.
u 11:15

Želimo isprovocirati Gradsku upravu da počne kvalitetnije raditi. Podržat ćemo svaki projekt gradonačelnika koji će biti u interesu grada i građana, kažu HDZ-ovci koji, kažu, ne žele izazvati prijevremene izbore u Osijeku

– Odmičemo se od gradske uprave – objavili su danas u osječkom HDZ-u. Svi njihovi članovi Upravnih vijeća i Nadzornih odbora dat će ostavke, a direktori mandate na raspolaganje. – Gradonačelnik Ivica Vrkić – poručuju – odlučit će hoće li završiti što su započeli ili će se ići s eksperimentom nekih stranačkih uhljeba da i to unište.

– Neispunjeni su projekti koje smo predlagali i zbog kojih smo podržali Vrkića, poticaji za novozaposlene, spajanje trgovačkih društava radi uštede, reforma Gradske uprave, trakavica i neorganiziranost oko GPP-a, treći put biramo pročelnika za komunalu, što je pokazatelj neorganiziranosti i nekvalitete SDP-a – nabrojio je čelni čovjek osječkog HDZ-a Damir Kramarić (desno na slici) razloge povlačenja. Osječani ponajmanje trebaju, dodao je, "biti zatočenici nesposobnih kadrova SDP-a".

– Povrh svega je KBC, gdje tihi ravnatelj dr. Borzan vrši šikaniranje i mobing prema osoblju koje je ili u HDZ-u ili nas simpatizira, zabranjeni su im ulazi u krug bolnice, podnošene kaznene prijave. Gradska uprava je korištena za jačanje stranačke infrastrukture stranaka lijevih centara – naveo je.

Nije im želja, istaknuo je, izazvati prijevremene izbore.

– Želimo isprovocirati Gradsku upravu da počne kvalitetnije raditi. Podržat ćemo svaki projekt gradonačelnika koji će biti u interesu grada i građana. Iz mentalne higijene radimo odmak od SDP-a i HNS-a jer ne možemo prihvatiti nekorektno ponašanje Vlade prema predsjednici Republike i hrvatskim braniteljima – rekao je Kramarić.

Dokazali su, zaključio je, da mogu i sami.

Previranja u osječkoj gradskoj vlasti prvi je najavio Anto Đapić, kada se prije tjedan dana povukao s mjesta predsjednika Nadzornog odbora Gradskog prijevoza putnika. Zaiskrilo je prethodno, potvrdio je sam Đapić, između njega i gradonačelnika. Vrkić ga je navodno, u žaru rasprave oko cijena prijevoza, izbacio iz ureda riječima: "Marš van!" Đapić je izbacivanje javno demantirao.

– Netko bi se politički debljao i širio i bio u zavjetrini, a drugi bi trebao ići ispred i na sebe primati sve udarce. Najlakše je napasti debelog, a to sam ja, i onda nemate nikakvih problema – rekao je tada Đapić.

U HDSSB-u nisu željeli ništa pojedinačno komentirati, nego su za 13 sati najavili izvanrednu konferenciju za novinare.

>> Đapić: Najlakše je napasti na debelog – i nema problema

Komentara 37

Avatar aj_ća
aj_ća
11:41 03.03.2015.

Dosta je nesposobnih i uhljebljenih SDP-ovih kadrova.. Nigdi, al bas nigdi nisu dobro napravili 😒

Avatar johny21
johny21
11:43 03.03.2015.

Sada će sigurno Burić na konferenciji galamiti kao lud te otpjevati koju nabrzinu skladanu pjesmicu!

VU
vukojarac23
11:43 03.03.2015.

i u Osijeku nikad mira.Sa jedne strane Glavas sa druge hdz sa teće sdp a sa četvrte Đapić.Umjesto da rade u interesu grada i županije međusobno se naguravaju i spletkare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije