Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskoro u eu

Osim Bilda i drugi njemački mediji bave se Hrvatskom. Evo što pišu!

Njemački Bild
screenshot/Bild
24.05.2013.
u 09:23

"Homoseksualnost je u zemlji u kojoj se oko 90 posto od 4,3 milijuna stanovnika smatra katolicima još uvijek tabu-tema", zaključuju u Süddeutsche Zeitungu.

Tabloid Bild, koji je jučer Hrvatsku nazvao potencijalnim novim grobom za milijarde eura njemačkih poreznih obveznika, nije jedini njemački medij koji se ovih dana bavi Hrvatskom. Kako prenosi Deutsche Welle, münchenski dnevnik Süddeutsche Zeitung piše o odluci Ustavnog suda o rušenju kurikuluma o zdravstvenom odgoju.

"Već mjesecima se Katolička crkva i konzervativne stranke u Hrvatskoj žestoko bore protiv novog školskog predmeta zdravstveni odgoj", piše taj ugledni list navodeći da u odluci piše i kako je nastavni materijal kršio temeljno pravo roditelja na odgoj njihove djece, zbog čega država mora preraditi te sadržaje. To je u suprotnosti s izjavom predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec, koja je naglasila da Ustavni sud nije ukinuo nego podržao kurikulum te da je odluka donesena zbog nepoštovanja procedure.

U tekstu objavljenom u rubrici Obrazovanje navodi se da je Katolička crkva posebno oštro napala Vladu i zbog dijela zdravstvenog odgoja koji se odnosi na seksualnu ravnopravnost spolova.

"Homoseksualnost je u zemlji u kojoj se oko 90 posto od 4,3 milijuna stanovnika smatra katolicima još uvijek tabu-tema", zaključuju u Süddeutsche Zeitungu.

Austrijski Kurier uspoređuje Hrvatsku i Tursku na putu u europske integracije. List piše da je riječ o dvjema zemljama koje su imale isti start, ali različite brzine, zbog čega Zagreb nakon osam godina stoji neposredno pred ulaskom u EU, a Ankara je zapela u slijepoj ulici. Razlozi? Veličina Turske, skepsa koja vlada u brojnim članicama Unije prema toj islamskoj zemlji i neriješeni prijepor oko Cipra.

>>Milanović o Bildu: Čak i da smo u eurozoni, ne bismo bili teret

>>Veleposlanik RH u Njemačkoj: Znamo da EU nije zemlja čudesa!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije