Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNA PRIJAVA ODBAČENA

Osam kandidata u utrci za glavnog ravnatelja HRT-a

hrt,prisavlje
Foto: Patrik Macek/Pixell
1/3
18.01.2017.
u 18:54

Navedena procedura mora biti provedena u 45 dana, a taj rok se računa od 15. siječnja.

Nadzorni odbor HRT-a otvorio je danas poslijepodne svih 9 pristiglih prijava na natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a. Nakon provjere svih kandidatura Nadzorni odbor je utvrdio da je osam prijava valjano dok jedna nije zadovoljavala uvjete natječaja.

Među osam kandidata koja nastavljaju utrku za prvog čovjeka Prisavlja su sadašnji vršitelj dužnosti Blago Markota, nedavno smijenjena v.d. ravnateljica HRT-ova odjela produkcije Sanja Ivančin, također donedavni v.d. glavnog urednika HTV3 Krešimir Čokolić, bivši šef HRT-ove tehnologije Kazimir Bačić, svojedobno direktorica prodaje Mirela Despot, nekadašnji šef scenografije Ante Sarjanović, bivši voditelj HRT-ovog programa za inozemstvo Ante Rončević te povjesničar Josip Jurčević.

Kandidaturu za koju se ispostavilo da nije valjana podnio je zaposlenik Hrvatskog radija Ivica Zadro, a u obrazloženju NO-a je stajalo da kandidatura nije valjana jer nije dokazao 10 godina radnog iskustva na odgovornim poslovima u medijima. Osam valjanih kandidatura prosljeđuje se saborskom Odboru za medije koji će obaviti razgovore sa svih osam kandidata te jednog predložiti Saboru koji u konačnici imenuje glavnog ravnatelja HRT-a.

Navedena procedura mora biti provedena u 45 dana, a taj rok se računa od 15. siječnja.

>> Desetak prijava za glavnog ravnatelja HRT-a, najviše iz kuće

Komentara 5

RI
rimac444
19:48 18.01.2017.

Od te kuće nemoguće je napraviti da to bude hrvatski i javni HRT zbog pretežnog broja jugosrpskih uhljeba, zato treba to prodati i kupiti INU

SL
slonica46
12:09 19.01.2017.

HRT treba ukinuti i osnovati Hrvatsku televiziju! Od ovog HRT ne može nikad biti ništa dobro i suverenističko! Sve sami jugo i srbo uhljebi...Previše ih je i nemoguće je sve mijenjati! Zato sve treba od temelja graditi na novo...

DA
darwil
19:09 18.01.2017.

Da se raspiše natječaj za stolicu u politici Jurčević bi se i tu natjecao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije