Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'volio bih ih upoznati'

Organi 6-godišnje Božane spasili zasad dva života: 'Ovo je neizmjerno altruistički čin roditelja'

Šestogodišnja Božana Mioč trebala je idućeg tjedna krenuti u 1. razred
Foto: Obiteljski album
1/3
28.08.2016.
u 22:13

Ne znam kako zahvaliti Božaninim roditeljima, kaže 33-godišnji Vicko koji je dobio djevojčičin bubreg i gušteraču

– Nije mi svejedno i ne znam kako zahvaliti tim divnim ljudima, Božaninim roditeljima. Volio bih ih upoznati i reći im jedno veliko hvala. Znam da su napravili nešto čudesno. Znam da im nije lako i neka znaju da ću im uvijek biti zahvalan – kazao je Vicko Mindoljević, 33-godišnji Splićanin sa zagrebačkom adresom, koji je dobio bubreg i gušteraču tragično stradale šestogodišnjakinje iz Tomislavgrada. Božanu Mioč automobilom je usmrtio pijani 27-godišnjak 20. kolovoza. Njezini roditelji Gabrijela i Josip odlučili su darovati organe svoje djevojčice pokazavši rijetku plemenitost u najvećoj boli koja čovjeka može zadesiti.

Jetru je dobila žena u ranim tridesetima koja je bolovala od ciroze, a srce i drugi bubreg, za koje nisu postojali adekvatni primatelji, putem Eurotransplanta donirani su u Njemačku. Vicko od svoje 11. godine vodi tešku bitku s dijabetesom koji mu je posljednjih godina doslovno izjedao organe. – Teško mi je i znam kakva je bol u srcima Božaninih roditelja. Zauvijek ću im biti zahvalan – ponavlja Vicko.

– Hvala Bogu – s olakšanjem je prozborio Josip Mioč nakon što mu je vijest da su djetetovi organi pomogli pacijentima u Zagrebu priopćio dr. Stipislav Jadrijević iz sada već legendarnog transplantacijskog tima KB-a Merkur. Jednom od najuglednijih svjetskih transplantacijskih timova pripada i dr. Branislav Kocman, oni su zajedno obavili ove operacije.

– Ovo je neizmjerno altruistički čin roditelja. Jako sam dirnut, pogotovo zato što je u BiH jako teško doći do donora. I želim izraziti duboku sućut roditeljima, ali i zahvaliti im – rekao je dr. Stipislav Jadrijević.

>> Broj darivatelja organa u godinu dana povećan za 106 posto

Komentara 3

TH
than
23:33 28.08.2016.

Jadno dijete nije niti pocelo jos zivjeti prakticki. Sto reci. Nisam znao da dijabetes moze biti tako razoran. Roditeljima svaka cast da su se tako odlucili u trenutku takve nesrece.

LA
lakočemo
00:12 29.08.2016.

treba biti jak u takvim trenutcima,bože što je život,,,svaka čast roditeljima djevojčice,,,

MO
mobitel20
03:00 29.08.2016.

Ovo mi je toliko pretuzno da nemam snage pisati puno. Bog ti dao pokoj vjecni,mali andjele, a roditeljima i sestrama snagu za daljni zivot.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije