navigacija Hrvatska 5
Prvi službeni sastanak

Orešković i predsjednica razgovarat će o šefu SOA-e i novom načelniku Glavnog stožera

Nagađa se da će tema razgovora biti i zatražena smjena šefa SOA-e Dragana Lozančića, ali i imenovanje načelnika Glavnog stožera oružanih snaga, budući da Dragi Lovriću istječe mandat početkom ožujka

Orešković i predsjednica razgovarat će o šefu SOA-e i novom načelniku Glavnog stožera

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer Tihomir Orešković sutra prvi put kao predsjednik Vlade dolazi u službeni prijem kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Potvrdili su to i u Banskim dvorima, ali i na Pantovčaku. Nagađa se da će tema razgovora biti i zatražena smjena šefa SOA-e Dragana Lozančića, ali i imenovanje načelnika Glavnog stožera oružanih snaga, budući da Dragi Lovriću istječe mandat početkom ožujka. U Banskim dvorima i na Pantovčaku nisu htjeli komentirati teme razgovora, tek su potvrdili sastanak.

Predsjednica je, naime, zatražila smjenu šefa SOA-e nezadovoljna jer nije bila obaviještena, kao štićena osoba najviše kategorije, da je u kontaktu sa Zdravkom Mamićem koji je tada bio pod mjerama nadzora tajne službe. Lozančić je već bio na razgovoru kod premijera Oreškovića,, a još je prije nekoliko dana iz Banskih dvora najavljeno da će ta smjena "ići brzo". Premijer i predsjednica zajedno usmjeravaju rad tajnih službi, pa je za imenovanja i razrješenja čelnog čovjeka službe potreban njihov supotpis.

>> Orešković: Rezultati su bitniji od političkog iskustva

Ocijeni:

1 2 3 4 5

4 (11 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

103
Registracija
 • mare_split mare_split

  31.01.2016 u 23:05h

  ... A pitanje o 'nestanku' Plana obrane RH? ... te o 'upetljanosti' Kotromanovića (Rusi i vojna baza u M. Lošinju!?), Zoke, nekog iz VONS-a? Jesu li na redu i HRT, 'financiranje' srbo-četničkih portala, pisanija i đabalebićkih 'nevladinih udruga', ... ali i NUŽNO I ŽURNO uređivanje IZBORNIH lista u Ministarstvu uprave te BRISANJE nepostojećih birača, kao i provjera stvarnog broja i nacionalne 'strukture' stanovništva na području grada Vukovara, ... mogući kriminal Kreše, ... što je s 'Ježićevih' 5 mil. eur i, konačno - pitanje koje vrh RH MORA potaknuti na akciju: što je s 16 mlrd. koje je 'zamaglio' drug Pejnović i kamo su ta sredstva (nekretnine?) 'nestale? ... itd ...
  50 76% 16
 • novalastavica novalastavica

  31.01.2016 u 23:08h

  Bravo! Pocistite jugoudbasku mafiju
  47 75% 16
 • xxxkrivi

  31.01.2016 u 23:01h

  Hrvatica i Hrvat, Bogu hvala.
  40 68% 19
 • Ivek_zagorec Ivek_zagorec

  03.02.2016 u 07:57h

  Kaj više se ne smije istina pisati?Nova vlada i cenzura u punom zamahu?..Komisija za pomilovanja koju je imenovala KGK pomilovala je i bivšeg člana Uprave Karlovačke banke osuđenog zbog opraštanja kredita poduzetniku Nikoli H., najvećem donatoru njezine predsjedničke kampanje!!...Prozivala je bivšu vladu,a ona i njezini plavi imaju grijeha koje polevanje z svetom vodom nemre oprati!..Ni naslikavanje z rukometašima i skakanje po tribinama za potrebe samopromocije,a kamoli slikavanje z ovim njezinim frendom koji nema pojma kaj opće dela pri nama.
  0 0% 0
 • orgazam orgazam

  01.02.2016 u 08:15h

  najbolji predsjednik i premijer do sada
  4 80% 1
 • orgazam orgazam

  01.02.2016 u 08:14h

  a sto kmece
  5 83% 1
Pregledaj sve komentare