Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Otkrivamo detalje susreta! Orešković Angeli Merkel: Hrvatska nije spremna za veći val izbjeglica

Naslovnica
Foto: VL
1/2
01.09.2016.
u 00:03

I njemačka kancelarka svjesna je da njezina politika otvorenih vrata za imigrante više ne može funkcionirati

U Srbiji se grupiraju migranti. Mađarska ojačava žicu na granicu sa Srbijom. Sporazum EU s Turskom je na vrlo klimavim nogama jer je iluzorno očekivati da bi EU ukinuo Turcima vize. Broj dolazaka migranata u Grčku je nakon zatišja koje je počelo u travnju ponovno porastao – u jednom danu ih stiže 500-tinjak. Istodobno, Grčka se pokazuje kao izuzetno slaba karika u lancu, na što je upozorila i njemačka kancelarka Angela Merkel u razgovorima s europskim čelnicima prošli tjedan, doznajemo iz diplomatskih izvora.

Štoviše, kako su nam potvrdili iz više izvora, Merkel je toliko ljutita i frustrirana Grčkom i neprovođenjem obveza o zaštiti granice EU da je u jednom od razgovora rekla da “Grčka možda i ne bi trebala biti u Schengenu” te da više nema strpljenja za razgovor s grčkim premijerom Alexisom Tsiprasom.

Hrvatski stav, koji je Merkel čula od premijera Tihomira Oreškovića u neformalnom razgovoru, nije se razlikovao od dosadašnje hrvatske politike. Hrvatska dijeli stav sa Slovenijom i Austrijom, s kojima bi se i koordinirala dođe li do novog velikog vala. Kancelarki je rečeno da u slučaju većeg vala Hrvatska nema kapacitete za prijam većeg broja ljudi. Merkel, kažu nam upućeni, i sama to zna, kao i da politika otvorenih vrata ne može više funkcionirati.

>>Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće priče:

>>Biskup Uzinić: Koalicija SDP-HDZ samo ako je u interesu građana

>>SDP u finišu kampanje udarat će žestoko po Mostu, Nakiću i Prgometu

>>Dodikov referendum opet gura BiH u kaos i zveckanje oružjem

Foto: VLm

Komentara 24

DU
Deleted user
21:44 31.08.2016.

Svakom pojedincu Ustav republike Hrvatske jamci slobodu govora .Ako moze Dragan Zelic ,Zoran Pusic , Sanja Sarnavka ili 90 % medija navijati za svoje moze i svećenik navijati za svoje !

Avatar Franjo Tudman
Franjo Tudman
22:07 31.08.2016.

Hrvatska se nije spremna brinuti o vlastitom narodu tako veliki broj mladih iseljava, a kamoli jos i za izbjeglice

RK
RKrivdic
06:23 01.09.2016.

Pa pogledajte slike, nisu to nikakve izbjeglice vec ekonomski migrant ili prevaranti koji koriste sva moguca sredstva da se domognu Europe radi parazitiranja iksljucivo. Raditi niti znaju niti hoce, francusko iskustvo govori da je integracija nemoguca, nikako im ne dozvoliti dolazak u Hrvatsku, bit ce iskljucivo na teretu proracuna. Kancelarka je otvorila Pandorinu kutiju sa svojim "welcome dear refugees", eto joj ih, zivi bili pa vidjeli koliko ce to oni unaprijediti nemacku ekonomiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije