Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠAJ UBOJSTVA ŠEFA HND-a

Orepić zvao Lekovića, policija počela kriminalističko istraživanje

leković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
29.10.2016.
u 13:44

Sam Leković kontinuirano je izložen javnom linču i prijetnjama...

Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova, osobno je kontaktirao Sašu Lekovića, predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND), dok je policija istovremeno pokrenula kriminalističko istraživanje vezano za događaj koji je Leković opisao na svome Facebook profilu, priopćeno je iz MUP-a.

U MUP-u kažu da su kriminalističko istraživanje pokrenuli temeljem informacija s kojima za sada raspolažu, a Leković, koji se trenutačno nalazi  na konferenciji u Novom Sadu, za HINU je kazao da će po povratku u zemlju otići u policiji te prijaviti da da su mu vijci na prednjem desnom kotaču bili dopola prepiljeni.

To što mu se dogodilo dok se vozio prema Novom Sadu, Leković je opisao na svom Facebook profilu, a javnost je događaj okarakterizirala kao pokušaj ubojstva Lekovića. Zbog toga je zatražen i hitan sastanak saborskog Odbora za medije, a saborski zastupnici tražili su i očitovanje ministra policije zbog sve učestalijih prijetnji novinarima. 

Sam Leković kontinuirano je izložen javnom linču i prijetnjama, a iz MUP-a poručuju da će “u skladu s potrebom, učiniti dodatni napor u zaštiti gospodina Lekovića, ali i svih novinara kojima se prijeti i ugrožava sigurnost”.

>> Leković: Kad se vratim u Hrvatsku, otići ću na policiju prijaviti što se dogodilo

Komentara 14

DU
Deleted user
14:07 29.10.2016.

Drug Lekovic laze i gotovo. Taman kad se pokapaju mrtvi iz Hude Jame, druga novinara netko kao pokusa ubiti? I naravno, nas Vecernji to prikaze kao pokusaj ubojstva, bez upitnika, bez policijskog zapisnika. Krive naravno ustase, desnicari, zli katolici. Evo, i Pupovceva ljubavnica, a druga Lekovica zamjenica, danas cita isti tekst kao i prije godinu dana. Opet krivi ustase, ekstremisti... Cak i da su prepiljeni sarafi na koracu, mozda je neki ljubomorni muz, mozda je drug Lekovic tudju njivu orao?

DU
Deleted user
14:09 29.10.2016.

Pa srbi su poznato po tome da insceniraju stvari i optuzuju hrvate.

GO
gooniegoogoo
14:22 29.10.2016.

kad vam netko provali zovite Orepića. kad vam netko ukrade auto, zovite Orepića. za bilo koje kazneno djelo zovite Orepića. Temeljem koje nadležnosti i iz čega ona proizlazi??? Notorno je kako u uređenim demokratskim državama ministri policije svima razrješavaju kaznenee prijave. e pa molim lijepo neka fino ministar osobno primi i barem sasluša sve žrtve i oštećenike. A ako ne može i/ili ne želi nek fino da ostavku, odnosno neg ga se razriješi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije