Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Orepić:

Reorganizacija MUP-a znači 339 ustrojstvenih jedinica manje

Vlaho Orepić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
31.05.2016.
u 14:34

Ne radi se o regionalizaciji jer ova struka ne može biti ograničena prostorom. Kad smo krenuli u ovaj posao, prvo što nam se na neki način spočitavalo jest da smo mi uvertira prostorne regionalizacije Hrvatske. To nije točno. Mi isključivo organizacijski i prostorno uređujemo MUP, naglasio je Orepić

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je u Zadru da će MUP, prema prvim projekcijama njegove reorganizacije, na nacionalnoj razini imati 339 ustrojstvenih jedinica manje, dok će se najmanje 1500 ljudi "spustiti" na razinu policijskih postaja.

Orepić je to rekao jučer na forumu u zadarskoj policijskoj upravi na kojem su zaposlenici upoznati s nadolazećom reorganizacijom Ministarstva unutarnjih poslova, objavio je MUP.

Teritorijalnom reorganizacijom MUP-a, koju je Orepić predstavio još sredinom travnja, predviđa se spajanje 20 postojećih policijskih uprava u pet velikih, a želi se osigurati više policajaca na terenu što bi trebalo poboljšati subjektivni osjećaj sigurnosti i dovesti do manje kaznenih djela.

Ministar je u Zadru još jednom odbacio tvrdnje da reorganizacija zapravo znači regionalizaciju.

"Ne radi se o regionalizaciji jer ova struka ne može biti ograničena prostorom. Kad smo krenuli u ovaj posao, prvo što nam se na neki način spočitavalo jest da smo mi uvertira prostorne regionalizacije Hrvatske. To nije točno. Mi isključivo organizacijski i prostorno uređujemo MUP s vjerom i željom da funkcionira bolje i operativnije“, rekao je Orepić.

Nositelje policijskog posla Orepić je pozvao da od 30. lipnja, tijekom javne rasprave, dostave sve svoje stručne prijedloge kako bi bili ugrađeni u prijedlog reorganizacije.

>>Reorganizacija MUP-a neće dovesti do sukoba Mosta i HDZ-a

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Ohjooj
Ohjooj
15:15 31.05.2016.

Bojim se da ni on sam ne zna kako će to na kraju ispasti... slažem se samo u dijelu da treba biti više policajaca na terenu i da svaki policajac ne treba imati na grbači 10 šefova koji ne znaju šta bi sa sobom, a sjede uglavnom u Zagrebu ili većim centrima i nisu kadri očuvati ni sef u vlastitoj postaji...

SA
santos008
15:31 31.05.2016.

Kako glasi u pjesmi:''Nula od covika''

TV
tv5378
14:56 31.05.2016.

Orepicu,zasto nisi bio prisutan na postravanju OSRH,a po duznosti koju obavljas si bio obvezan?Komu koristi ova reorganizacija I sto misle strucnjaci za unutrasnje poslove?Ah,da samo je jedan strucnjak,Ostoja ciji si ti ''mali od kuzine''.KOS(ciji si ti jos uvijek clan)nikada jaci,imaju tebe,ZABA,a do jucer Dragu Lovrica,sjajno,sve po planu rasakanja Hrvatske drzave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije