Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKAD VEĆI INTERES

Orepić bira: Čak 16 kandidata želi biti šef policije

Vlaho Orepić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
08.11.2016.
u 10:15

Špekulira se da bi glavni ravnatelj policije mogao biti Predrag Brkopac, navodno blizak sa šefom Sabora Petrovom

Na prošli tjedan okončani javni natječaj za glavnog ravnatelja policije došlo je 16 prijava, a moguće je da će na adresu MUP-a pristići još poneka kandidatura poslana do 3. studenoga poštom. Ministar Vlaho Orepić sljedeći će tjedan započeti razgovore s kandidatima te naposljetku Vladi predložiti osobu koja bi tu dužnost trebala obavljati sljedećih pet godina.

Na natječaj se javio i sadašnji vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja policije Zvonimir Vnučec, koji je privremeni ravnatelj postao u travnju, nakon odlaska Vlade Dominića, glavnog ravnatelja, koji je – kako je to službeno objašnjeno – sam ponudio ostavku nakon krađe novca i zlatnih poluga iz sefa zagrebačke policije. Kao favoriti za novog glavnog ravnatelja policije spominju se sadašnji šef policijskog USKOK-a Ante Orlović, načelnik kriminalističke policije u MUP-u Marko Serdarević te Predrag Brkopac, odnedavno načelnik Uprave za posebne poslove sigurnosti. Ovaj potonji navodno ima i najviše izgleda, što se djelomično opravdava i činjenicom da je u siječnju snimljen u društvu Bože Petrova, u vrijeme kada je Most još “tragao” za ministrom unutarnjih poslova. Tada se špekuliralo da će Brkopac biti ministar.

Tko su kandidati koji su se javili na javni natječaj za dužnosničko mjesto, u MUP-u kažu da u ovoj fazi ne mogu reći, što s prijašnjim natječajem nije bio slučaj. Neslužbeno doznajemo da su među pristiglim prijavama i one načelnika zagrebačke policije Željka Prše, načelnika PU krapinsko-zagorske Jakoba Bukvića te načelnika PU sisačko-moslavačke Marka Rašića. Navodno su se javili i bivši šefovi PU zagrebačke Tomislav Buterin i Ivica Tolušić koji trenutačno rade kao projektanti u MUP-u. Od kandidata se spominje još i Dubravko Novak, bivši šef kabineta ministra. U MUP-u govore da se na najtečaj za glavnog ravnatelja policije javilo najviše kandidata dosad, što se tumači kao pokušaj da se osobe predstave ministru bez obzira na ishod.     

>> Ravnatelj policije traži se putem javnog natječaja: Ovo su kriteriji koje kandidat mora zadovoljiti

Komentara 4

SH
shuljic50
13:05 08.11.2016.

Žalosno ali ipak stvarno,kad nam ovaki strućnjaci ? kao Orepić i Petrov imaju što za odlućiti,vjerovatno i ovdje vrjedi ona stara kakav narod takova i Država..

KU
kupatilo
11:14 08.11.2016.

A najbolje daje prijatelj Petrovu.Mi drukcije i neznamo nego po partijskoj liniji.Podobni a ne sposobni.Nekada i sam djelatnik Mup-a kao inzenjer prometa za šefa sam imao priučenog varioca tesam morao odrađivat i svpj i njegov posao a on bi svremena na vrijeme znao kritizirat sve pa i mene samo dase vidi daje on šef a znanje mu je bilo ravno nuli.Al toje moguce samo kod nas.Fala bogu danas sam u mirovini i nemoram gledat sve to ali pratim i mukami je od svega.Jedan dio policije radi za osobne intetese,za rodbinske i kumovske pa i prijateljske veze a natocito partijske a zaboravljaju dasu dali zakletvu sluziti RH.Kakav ministar takva i policija.Vjerujem da zbog ovog me mogu ocekivati i problemi al nijeme strah jer govorim istinu a svejedno zbog borbe za Hrvatsku i ranije sam imao probleme pa i ove navedene.

UN
unbekant
15:30 08.11.2016.

Trazi se podoban,a ne sposoban ravnatelj policije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije