Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zajedno na izbore

ORaH i Laburisti dogovaraju i širu koaliciju

tomislav končevski
Patrik Macek/PIXSELL
25.07.2016.
u 07:00

– Sindikati koje predvode Ozren Matijašević, Vilim Ribić i Mario Iveković podržali su platformu oko borbe za radnička prava – kaže Končevski

Na predstojećim izvanrednim parlamentarnim izborima pojavit će se i jedna nova koalicija, ona ORaH-a i Hrvatskih laburista, kojoj bi se mogle pridružiti još neke političke stranke i pojedinci.

– ORaH je stranka koja se bavi ekologijom, a dotiče se i socijalno obespravljenih. Mi se kao radnička stranka bavimo problemima radnika i svih obespravljenih u državi, pa je logično da smo se dogovorili o zajedničkom izlasku na izbore. Očekujem da ćemo koalicijski sporazum potpisati krajem tjedna – kazao nam je jučer predsjednik Hrvatskih laburista Tomislav Končevski dodavši da bi navedena nova suradnja trebala imati i širu koalicijsku platformu jer se trenutačno pregovara s još nekim strankama i uglednim pojedincima koji bi se mogli priključiti koaliciji.

Končevski nije želio precizirati o kome se sve radi, ali je istaknuo kako je nova koalicija već dobila i podršku sindikata.

– Sindikati koje predvode Ozren Matijašević, Vilim Ribić i Mario Iveković podržali su platformu oko borbe za radnička prava – kaže Končevski koji otkriva da nakon izbora računaju na broj mandata koji bi im omogućavao da imaju svoj klub zastupnika u Saboru. To ocjenjuje posve realnim.

– Među ostalim strankama, vode se i pregovori ORaH-a i Hrvatskih laburista o zajedničkom izlasku na izbore jer postoji programska komplementarnost ORaH-a i Laburista. No ista komplementarnost postoji i s još nekim drugim strankama. Pregovori napreduju dobro i konstruktivno, ali sporazum o suradnji još nije sklopljen jer odluku o tome mora donijeti Glavni forum ORaH-a – kazao nam je i predsjednik ORaH-a Luka Keller. 

Ključne riječi

Komentara 3

LA
lana78
07:51 25.07.2016.

bar smo se vas rjesili i necemo vas vise gledati u saboru s obzirom da necete dobiti ni 2% glasova sad cete vidjeti svoju pravu snagu hahaha da je bar i hns s vama

BI
Binga01
10:01 25.07.2016.

Neš' ti koalicije. Svih njih troje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije