Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crobarometar

ORaH opet pretekao SDP, HDZ-ova koalicija jača od SDP-ove 10 %

Mirela Holy
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/16
25.11.2014.
u 19:30

HDZ uživa (mjesecima stabilnu) potporu 25,3 posto birača.

HDZ i dalje ima najjači rejting, a ORaH je ponovno prestigao SDP, pokazuje novo istraživanje Crobarometar koje je proveo Ipsos puls, a objavila Nova TV.

HDZ uživa (mjesecima stabilnu) potporu 25,3 posto birača. ORaH je na drugom mjestu sa 18,5 posto potpore (jedan posto više nego u listopadu), a SDP se vratio na treće mjesto sa 17,5 posto. Slijedi HSS (3,3 posto), Laburisti (3,2 posto), a lista Milana Bandića uživa podršku 2,7 posto ispitanika. Najveći gubitnik u studenome je HSP Ante Starčević – stranka koju je napustila predsjednica Ruža Tomašić – koji je pao sa 2,4 posto (u listopadu) na trenutačnih 0,7 posto.

HNS ima rejting od 1,4 posto, a Reformisti Radimira Čačića uživaju potporu od samo 0,4 posto.

Što se koalicija tiče, i dalje je najjača velika HDZ-ova koalicija koju podupire 30,3 posto ispitanika, dok SDP-ova koalicija drži rejting od samo 20,5 posto. Savez za Hrvatsku ima 4,2 posto potpore, dok Bandićeva lista osvaja 3 posto.

Vladinu politiku ne podupire 77 posto birača. Podupire je samo 19 posto, a četiri posto ispitanika odgovorilo je “ne znam”. Istodobno, 79 posto birača misli da će Vlada odraditi mandat do kraja, u to ne vjeruje njih 16 posto, dok ih pet posto ne zna.

U ovom trenutku 85 posto birača smatra da zemlja ide u lošem smjeru, a da je smjer dobar, smatra samo 11 posto. Ne zna njih četiri posto.

>> Ovo je Milanovićev strateški plan za opstanak 
na vlasti

>> 'Jedini ćemo uz ORaH imati zastupnike u Saboru bez koalicija s HDZ-om i SDP-om'

Ključne riječi

Komentara 143

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:23 25.11.2014.

I kad ode Milanović s mjesta predsjednika SDP-a, evo Mirele sljubljene opet sa SDP-om...

DU
Deleted user
17:25 25.11.2014.

Ne razumijem kako ljudi ne kuze da je ORaH podruznica SDP-a!!! Glas za njih, glas je za Milanceta!!! I opet cemo srljati ko guske u magli! Naravno pod pretpostavkom da i ovo ispitivanje javnog mijenja nije lazirano kao sva dosadasnja!!!

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
17:26 25.11.2014.

Ovo je stvarno smiješno. Ekspozitura SDP-a, ORAH na drugom mjestu?! Joj, kako će vas izbori "oladiti" !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije