Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Salmonela

Industrija Pivac: s hrvatskog tržišta povučena poljska jaja, kupcima će biti vraćen novac

Jaja
Foto: Pixabay
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.10.2016.
u 23:43

'Ministar Tolušić nalaže dodatni inspekcijski nalaz i kontrolu proizvoda kako bi osigurao da hrvatski građani kupuju najkvalitetnije poljoprivredne proizvode'

Zbog sumnji na trovanje hranom uzrokovano salmonelom, Ministarstvo poljoprivrede s tržište povlači konzumna jaja podrijetlom iz Poljske.

Priopćenje Ministarstva poljoprivrede prenosimo u cijelosti.

Prema informaciji službeno zaprimljenoj od Ministarstva zdravstva o trovanju hranom uzrokovanom Salmonelom, sa sumnjom na trovanje podrijetlom iz jaja, kao i obavijesti zaprimljene putem EU RASFF sustava o potencijalnoj epidemiji trovanja Salmonelom u više zemalja članica, ministar Tomislav Tolušić u dogovoru s ministrom zdravstva obavještava potrošače o opozivu konzumnih jaja podrijetlom iz Poljske.

Zbog osnovane sumnje u sigurnost proizvoda sa tržišta se opozivaju sva jaja podrijetlom iz pakirnog centra: PL 30225901 WE, subjekta u poslovanju s hranom Fermy Drobiu Wozniak Sp. z o.o., ŻYLICE 35a, 63-900 Rawicz. Ministar Tolušić nalaže dodatni inspekcijski nalaz i kontrolu proizvoda kako bi osigurao da hrvatski građani kupuju najkvalitetnije poljoprivredne proizvode.

Nakon obavijesti Ministarstva poljoprivrede mesna industrija braće Pivac priopćila je da su u četvrtak povučena s hrvatskog tržišta jaja iz Poljske za koja postoji sumnja da su u nekim članicama EU izvor trovanja salmonelom.

Do sada obavljene četiri analize na velikom broju uzoraka jaja proizvođača čiji proizvod je povučen niti u jednom slučaju nisu izolirale salmonelu. No, bez obzira na negativne rezultate analiza u Hrvatskoj, zbog sumnji nastalih na drugim tržištima EU, proizvod je povučen iz prodaje i bit će vraćen proizvođaču ili uništen, ističe se.

- Pozivamo sve kupce koji su kupili ta jaja i možda ih još imaju, da ih vrate na prodajno mjesto i bit će im vraćen novac bez predočenja računa, kaže se u priopćenju Industrije Pivac.

>> Obitelj se otrovala salmonelom, dječak umro. Ministarstvo zdravlja: Bakterija nije dokazana u uzorcima jaja

Komentara 13

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
21:25 20.10.2016.

Ništa niste rekli. Iz vaših "ministarskih" črčkarija ne vidi se tko prodaje jaja možebitno zaražena salmonelom i u kakvim pakiranjima.

SD
sdpesticid
21:46 20.10.2016.

ako se utvrdi salmonela u nekom uzorku, valjda odmah obavijeste trgovinski lanac i ovi povlače proizvod. ako pak to ne ide tim redoslijedom, tada ste dužni informirati nas koji je to lanac ili trgovine i gdje se uopće mogu naći ti proizvodi u prodaji. nadam se kako je ovo prvo u pitanju.

TZ
tibold.zvonimir
21:58 20.10.2016.

pod hitno objaviti u kojim prodavaonicama su bila jaja u prodaji da ih kupci mogu vratiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije