Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVOZ IZ BELGIJE

Opoziv mesa: U svinjskom mesu bila je nedopuštena količina lijekova

svinjetina
Foto: Zarko Basic/PD/PIXSELL
09.12.2016.
u 13:54

Životinje su u Belgiji zaklane dana 7. studenoga 2016., a obavijest je nadležnom tijelu RH upućena 6. prosinca

Hrvatska agencija za hranu poslala je obavijest o povećanoj količini sulfadiazina u mesu zaklanih svinja koje su stigle iz Belgije.

U priopćenju navode kako je količina navedenog lijeka veća od maksimalno dopuštene količine te je to meso neprikladno za konzumaciju.

– Životinje su u Belgiji zaklane 7. studenoga 2016., a obavijest je nadležnom tijelu RH upućena 6. prosinca 2016. Meso je na tržištu Republike Hrvatske distribuirao MM Mesna industrija d.o.o. iz Gornjeg Prekrižja 4, Krašić, a s obzirom na to da se više ne nalazi na tržištu, subjekt  je odmah pokrenuo opoziv od potrošača – stoji u obavijesti.

>> Otkrivamo gdje završava meso zaraženo salmonelom!

Komentara 12

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
14:16 09.12.2016.

ovo je zastrasujuce iako se zna da smo deponij iako znamo tko je nsjveci uvoznik i zasticeni su a nema ih tko kaznit nitko da im odere kaznu pa i zatvori centre al ocito je da pravna drzava ne funkcionira i oni budu i dalje smece uvozili jer imaju dozvolu presutnu a mi ko kupci smo nezasticeni iako ja osobno ne kupujem to smece al eto svaki dan naslovi a nitko ne snosi posljedice pa kaj nam to govori?

DU
Deleted user
14:23 09.12.2016.

Sano vrh Sante leda!!! Neka se službeno objavi podatak koliko antibiotika godišnje uđe u Hrvatsku a koliko se % potroši od ukupne količine u lijećenju ljudi!! Ono što se namavlja na crno da se ne spominje! Manje od 30% na ljude!!!!

Avatar abakus
abakus
14:22 09.12.2016.

Dakle, u mesu koje je uvezeno i u međuvremenu prodano i, vjerojatno, već konzumirano, pronađena je nedopuštena količina lijeka. Šteta je kupcima koji su to meso jeli već napravljena: Pitanje je kako će se kazniti oni koji su takvo meso stavili na tržište (u ovom slučaju belgijski proizvođač)? Nikakve koristi samo od povlačenja (?) već prodanog i konzumiranog mesa - proizvođaču treba opaliti visoku kaznu tako da mu idući put ne padne na pamet prodavati neispravno meso. No o kaznama nema ni riječi, samo o "povlačenju od potrošača". Odgovornost i kazna za štetu kao da su potpuno nestali iz današnjeg svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije