Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABOR

Oporba srušila kvorum na Odboru za zakonodavstvo. Grbin: Ne želimo sudjelovati u cirkusu Mosta i HDZ-a

odbor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
18.10.2016.
u 10:25

Mostov Nikola Grmoja članovima Odbora kazao je da će "sa šest milijuna kuna koje su uzeli političkim strankama pomoći ovršenima", a SDP-ov Peđa Grbin uzvratio mu je kako je to populistička mjera te da očito ne razumije temu o kojoj govori

Saborski Odbor za zakonodavstvo ni drugi dan zaredom nije uspio odraditi sjednicu do kraja i to zbog oporbe koja je u pola rasprave o Ovršnom zakonu srušila kvorum. Članovi Odbora ipak su uspjeli raspraviti izmjene Zakona o HRT-u, o kojima danas raspravlja i Sabor, a na temelju kojih će HRT ubuduće sam naplaćivati RTV pristojbu građanima koji kasne s ispunjavanjem svojih obveza.

Mostov Nikola Grmoja članovima Odbora kazao je da će "sa šest milijuna kuna koje su uzeli političkim strankama pomoći ovršenima", a SDP-ov Peđa Grbin mu je uzvratio kako je to populistička mjera te kako očito ne razumije temu o kojoj govori. Poručio je kako on nema namjeru dalje sudjelovati u toj raspravi te je zajedno s kolegama iz oporbe ustao i napustio sjednicu. Predsjednik odbora, HDZ-ov Dražen Bošnjaković kaže da njegova stranka podržava izmjene zakona, ali da bi zakon trebalo doraditi do drugog čitanja.

– Žao mi je što je oporba srušila kvorum, zakon je u redovnoj proceduri i bilo bi bolje da se do drugog čitanja zakon popravio, tim više što je oporba pozdravila smisao zakona – komentirao je Bošnjaković.

Grbin je poslije na Facebooku komentirao zašto su napustili sjednicu.

– Otišli smo sa sjednice ne zbog svađe, nego zbog toga što ne želimo sudjelovati u cirkusu Mosta i HDZ-a. Ovršni zakon previše je bitan da bi se donosio u postupku kojem ne prethodi propisana procedura, a u donošenju parcijalnih rješenja nećemo sudjelovati! – napisao je Grbin.

>> Lokalna uprava služila je za politička uhljebljivanja. To moramo promijeniti

>> Božo Petrov otkrio kad će se izglasati Vlada i koji će mostovci biti ministri

Komentara 62

OL
olrajt
10:47 18.10.2016.

...ruše kvorum a poslije će reći da se odbor nije sposoban sastati!...stara SDP prića

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
10:35 18.10.2016.

Jedan "simpatični" gospodin tj. drug reče "imat će te pakao".........jedna od rijetkih istina koje je taj verbalni terorist izrekao !!

FT
feel_the_coruption
10:49 18.10.2016.

Sada se vidi koga štiti Peđa Grbin. Sam je već priznao da ima koristi od ovakvog ovršnog zakona, dakle zarađuje na tuđoj ovršnoj muci. I odgovara mu ovakav pljačkaški zakon. Dakle, zastupnik u HRVATSKOM SABORU koji radi protiv svojeg naroda, u korist odvjetničke mafije. Ovo je je dan od najboljih prikaza spone političara i kriminala. Doduše, legalnog kriminala, jer je njegov "drug" Miljenić donio taj isti zakon, na kojem se Peđa bogati...FUUUUJ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije